Kaunas tęsia bendradarbiavimą su būsima Italijos kultūros sostine Breša

Jau du dešimtmečius socialinių reikalų, kultūros ir kitose srityse glaudžius ryšius palaikantys Kaunas ir Brešos miestas sutarė tęsti bendradarbiavimą. Antradienį šiam sprendimui vienbalsiai pritarė posėdžiavusi miesto taryba, o gražia tradicija tapusį susitarimą artimiausiu metu parašais įtvirtins abiejų miestų merai.

Šį antradienį Kaune ir Brešoje vyko tarybos posėdžiai, kuriuose buvo balsuojama dėl miestų bendradarbiavimo

„Breša – gyvybingas ir verslus miestas, daug dėmesio skiriantis socialinėms problemoms spręsti, medicinos bei kultūros sritims. Ateinantys metai jam itin svarbūs – jis, kartu su Bergamu, taps Italijos kultūros sostine. Kaunas visus šiuos metus buvo Europos kultūros sostinė, tad tikime, kad sukauptomis žiniomis galėsime pasidalinti ir su miestu-partneriu“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak Brešos miesto mero pavaduotojos Laura Castelletti, gera stiprinti ryšius su miestais, kuriančiais teigiamus santykius ir įkvepiančiais dabarties bei ateities kartas. Ši sutartis padės įtvirtinti miestų ir gyventojų draugystės istoriją, prasidėjusią jau gerokai anksčiau.

Kauno ir Brešos draugystė užsimezgė dar 1993 metais, kai įvairių fizinių ir juridinių asmenų dėka buvo sukurti neformalaus bendradarbiavimo ryšiai.

Oficialus bendradarbiavimas pradėtas nuo 2002 metų. Per beveik tris dešimtmečius šalys keitėsi žiniomis ir gerąja patirtimi socialinių reikalų, vaiko teisių apsaugos, švietimo, kultūros, sporto, mokslo, medicina, ekonomikos bei miestų plėtros srityse. Organizavo tarptautines veiklas, leidžiančią geriau suprasti, solidarizuotis ir draugauti tarp miestų partnerių bei jų šalių organizacijų.

Italijos miestas siekia užtikrinti tvaresnę, teisingesnę miesto plėtrą, kurioje atsižvelgiama į piliečių ir lankytojų gyvenimo kokybę, ekonomiką, technologijų naujoves, kultūrą, meną bei aplinką. Tikimasi, kad šiuos tikslus padės įgyvendinti ir Kaunas.

Abu miestai priklauso Kūrybinių miestų dizaino ir besimokančių miestų tinklams. Brešoje gausu objektų, įtrauktų į „Unesco“ paveldo sąrašą, taip pat ir Kaune, kuris pateikęs paraišką „Modernusis Kaunas: optimizmo architektūra, 1919–1939“ Pasaulio paveldo centrui.

„Miestų partnerystės – itin pozityvus reiškinys ypač šiuo momentu, kai turime būti vieningi Europoje ir tikimės, kad šis susigiminiavimas išaugs į tvirtus  santykius“, – dalinosi Brešos miesto meras Emilis Del Bono.

Kaunas ryšius palaiko iš viso su 27 partneriais užsienyje. Šįmet bendradarbiavimas nutrauktas su keliais Rusijos miestais, šiai šaliai vasarį pradėjus brutalų karą Ukrainoje. Savo ruožtu Kaunas teikia finansinę, humanitarinę ir kitą pagalba nuo karo kenčiantiems miestams partneriams Ukrainoje – Lvivui, Charkivui ir Luckui.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content