Kelias į Kalėdas Kaune: šventinę programą papildys muzika ir kinas

Didžiųjų metų švenčių laukimą kauniečiai kviečiami praturtinti kalėdinėmis giesmėmis, muzika ir filmais. Daug simpatijų pelniusią žaliaskarę Rotušės aikštėje jau aplankė tūkstančiai žmonių – mažiausieji savo norus ir gerus darbus išpasakojo viešėdami Kalėdų Senelio rezidencijoje, o vyresnieji nemokamu Kauno kalėdiniu paštu išsiuntė šimtus laiškų su sveikinimais į skirtingus Lietuvos kampelius. Įsibėgėjusį veiksmą kalėdiniame miestelyje artimiausiomis dienomis papildys dar gausesnė Kauno kultūrinių įstaigų programa.

 

Prie eglutės – choristų giesmės

Likus savaitei iki Šv. Kalėdų, tiesiog ore tvyranti laukimo nuotaika Kaune bus juntama dar stipriau. Šeštadienio ir sekmadienio (gruodžio 17–18 d.) vakarais kalėdiniame miestelyje „čiurlioniškąją“ Kalėdų eglę lankyti bus dar jaukiau – nuo 17 val. aplink skambės giesmės su chorais „Diemedis“, „Te Deum“ ir kameriniu „Cantate Domino“.

Koncertinė įstaiga „Kauno santaka“ antrąją Kalėdų dieną kviečia į nemokamą pučiamųjų orkestro „Ąžuolynas“ (vyr. dirigentas Giedrius Vaznys) koncertą drauge su Šiaulių valstybiniu kameriniu choru „Polifonija“. Renginys vyks gruodžio 26-ąją, 16 val. Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje.

Kauno menininkų namai gruodžio 23 d. (17 val.), gruodžio 26 d. (16 val.) ir Naujųjų išvakarėse, gruodžio 31-ąją (23.30 val.) surengs kalėdinius kariliono koncertus Vienybės aikštėje. Karo muziejaus sodelyje skambės kalėdinių giesmių ir naujametinių kūrinių muzika.

Tuo metu kino namai „Romuva“ gruodžio 27–31 dienomis kviečia į filmų ciklą „Komedijų klubas“. Žiūrovų lauks daugelio jau pamėgtos klasikinės bei naujausios komedijos: „Liūdesio trikampis“, „Tobuli melagiai“, „Didysis Lebovskis“, „Ponia Haris vyksta į Paryžių“, „Įsimylėjusi Figaro“ ir kiti.

Išskirtinė programa lankytojų laukia ir Kauno miesto kameriniame teatre, Kauno kultūros centre, Kauno miesto muziejuje bei Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje.

Daugiau informacijos apie renginius: kaledos.kaunas.lt.

Senelis Kalėda laukia vaikų

Kalėdinio miestelio kupoluose besidarbuojantys „nykštukai“ pasakoja, kad per pirmas tris savaites Rotušės aikštę aplankė tūkstančiai kauniečių ir ne tik. Vaikus pasitinka savo rezidencijoje įsikūręs Kalėdų Senelis, o vyresnieji gali sudalyvauti įvairiose veiklose, pasmaguriauti skanėstais ar išsiųsti sveikinimus artimiesiems ir bičiuliams visoje Lietuvoje tradiciniu nemokamu kalėdiniu paštu.

Čia įsikūrusios gardėsių krautuvėlės ir edukacijas ruošiančios dirbtuvėlės veiks iki Trijų Karalių – sausio 6-osios: darbo dienomis 11–22 val., o savaitgaliais nuo 10 iki 22 val.

Vakarais nuo ketvirtadienio iki sekmadienio lankytojams paruošta šventiška ir įtraukianti programa: skanėstų ir kalėdinių žaisliukų dirbtuvės, edukacijos, susitikimai su Seneliu Kalėda, virtualios realybės filmo „Angelų takais“ peržiūros, leidžiančios žiūrovams kitaip pasigrožėti M. K. Čiurlionio kūryba.

„Jau pirmomis dienomis, užsukęs į savo rezidenciją, sulaukiau gausaus būrio vaikučių ir šimtų jų laiškų. Žavi mažųjų atvirumas, šypsenos ir tas entuziazmas laukiant gražiausių švenčių metuose. Pasistengsiu viešėdamas čia įdėmiai išklausyti visų atėjusių. Labai linkiu, kad patys svarbiausi norai išsipildytų visiems – ir mažiems, ir dideliems“, – sako Kauno Senelis Kalėda.

Jis pastebi, kad šventinė nuotaika ir pakilios emocijos su kiekviena diena vis labiau įsivyrauja visame mieste bei kauniečių namuose, o jaukus kelias į Kalėdas Kaune, besidriekiantis atnaujinta Vilniaus gatve, sulaukia vis daugiau besišypsančių pakeleivių.

Naujuosius šiemet Kaunas kvies pasitikti kiek kitaip, bet ne mažiau šventiškai. Vidurnaktį vietoje įprastų fejerverkų – ypatinga dovana – 3D vaizdo projekcijų instaliacijos ant rekonstruojamo Kauno rotušės pastato.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content