Daugiau tvarkos miesto gatvėse: trumpinamas kasinėjimo darbų terminas

Kaunas imasi naujovės, siekiant pažaboti pernelyg ilgai gatvėse trunkančius kasinėjimus. Nuo kito mėnesio gatvių duobes tvarkantys kelininkai ar požeminių tinklų avarijas likviduojantys rangovai privalės visus kasinėjimo darbus atlikti per savaitę. Nepagrindus būtinybės terminą pratęsti, už kiekvieną papildomą dieną į miesto biudžetą teks sumokėti padidinto tarifo delspinigius.

Pasak Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, iki šiol pasitaikydavo atvejų, kai dėl remonto darbų nepagrįstai ilgam laikui gatvėse stovėdavo įvairūs atitvarai ir kitos kliūtys. Tai apsunkindavo eismo sąlygas vairuotojams ir pėstiesiems. Miestas ėmėsi papildomų priemonių norint šią ydingą praktiką išgyvendinti.

„Kiekvieno rangovo tikslas turėtų būti darbus atlikti kuo efektyviau ir greičiau. Girdime vairuotojų nusiskundimų ir, tenka pripažinti, didžioji dalis jų yra visiškai pagrįsti. Ir toliau prašysime, kad kelininkai dirbtų tokiu laikotarpiu, kada eismo intensyvumas yra sumažėjęs. Gerų pavyzdžių turėjome ir šiais metais – neretai intensyviose susisiekimo arterijose dirbta ir naktimis.

Dabar absoliučiai visi kasinėjimo darbus atliekantys rangovai už kiekvieną nepagrįstai sudelstą dieną turės susimokėti numatytus delspinigius. Tai turėtų ženkliai sutrumpinti atliekamų darbų terminus“, – neabejoja A. Pakalniškis.

Nespėjus atlikti darbų laiku, iki leidime nurodyto termino, rangovas privalės išsiimti naują leidimą, kurio tarifas didės 4 kartus.

Nuo gruodžio įsigaliosiantys pokyčiai bus vienodai taikomi visoms mieste kasinėjimo darbus atliekančioms įmonėms. Jie aprėps tiek vietinės reikšmės kelius, gatves, pėsčiųjų ir dviračių takus, tiek ir aikštes, skverus ir žaliuosius plotus.

Vykdyti gatvių dangos konstrukcijos ardymo darbus, ardyti asfalto dangą 5 metus po įrengimo arba atnaujinimo, išskyrus jos rekonstravimo ar remonto darbus ir požeminių inžinerinių tinklų avarijų likvidavimą, kaip įprastai, draudžiama nuo gruodžio 1 d. iki balandžio 15 d.

Antradienį tokioms naujovėms pritarė posėdžiavusi Kauno miesto taryba.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content