Skaitytojų patogumui Kaune įrengti dar trys knygomatai

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka plečia savo knygomatų tinklą ir pristato tris naujus knygomatus. Nuo šiol knygas bet kuriuo paros metu atsiimti ir grąžinti galima net penkiose miesto vietose.

Biblioteka nuolat siekia didinti paslaugų prieinamumą ir reaguoti į augančius visuomenės poreikius. Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka knygomatus jau anksčiau yra įrengusi Lampėdžių ir Romainių mikrorajonuose. Nuo šiol knygomatai taip pat veikia ir netoli bibliotekos Parko padalinio (šalia parduotuvės „Kika“, P. Lukšio g. 60), šalia Šilainių seniūnijos (Baltų pr. 53) ir Petrašiūnuose šalia įstaigos „Kauno biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita“ (T. Masiulio g. 10). Parko, Petrašiūnų ir Lampėdžių knygomatus puošia spalvingi ir nuotaikingi kauniečio menininko Timotiejaus Norvilos-Morfai piešiniai.

Knygomatai suteikia galimybę iš bibliotekos užsakytus leidinius atsiimti ir grąžinti bet kuriuo paros metu, septynias dienas per savaitę. Tai ypatingai patogu bibliotekos darbo metu dirbantiems ar studijuojantiems žmonėms. Renkantis vietas knygomatams atsižvelgta į tai, kad jos būtų kuo lengviau pasiekiamos žmonėms su judėjimo negalia.

Knygomato veikimo principas panašus į daugeliui jau puikiai pažįstamų paštomatų. Portale ibiblioteka.lt užsisakydami knygas, skaitytojai gali pasirinkti jas atsiimti knygomate. Gavus SMS žinutę, tereikia suvesti durelių atidarymo kodą knygomato klaviatūroje ir pasiimti leidinius. Knygomatas suteikia galimybę skolintis ir grąžinti knygas bekontakčiu būdu.

Naudojimosi knygomatais instrukciją galite rasti čia: https://www.kaunas.mvb.lt/paslaugos/knygomatai.

Projektą „Bibliotekos paslaugų prieinamumo didinimas Kauno mieste“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content