Teisingumo ministrė kauniečius kviečia dalyvauti Konstitucijos egzamine: taip prisidėsite prie demokratijos vertybių puoselėjimo

Spalio 25 d. vyks Teisingumo ministerijos rengiamas šešioliktasis Konstitucijos egzaminas, kuris šiemet sutampa su pirmos nuolatinės ir demokratinės Lietuvos Respublikos Konstitucijos šimtmečio bei Lietuvos Respublikos piliečių 1992 m. spalio 25 d. referendumu priimtos Konstitucijos 30–mečio minėjimais.

Prie žinių patikrinimo jungtis visus Lietuvos ir pasaulio piliečius skatina projekto globėjas Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda bei egzamino iniciatorė – Teisingumo ministerija.

„Kviečiu visus šiemet aktyviai dalyvauti visuotinėje teisinių žinių patikrinimo iniciatyvoje, nes kiekvieno iš Jūsų prisidėjimas padės ne tik stiprinti bendruomeniškumą, pilietiškumą, įtvirtinti teisinį pamatą, bet ir prisidės prie žmogaus teisių ir laisvių, o svarbiausia – demokratijos vertybių puoselėjimo, nes kiekvieno iš Jūsų prisidėjimas liudija, kad esame neabejingi ne tik savo šalies raidai, bet ir kiekvieno žmogaus laisvių ir teisių puoselėjimui“, – dalyvauti Konstitucijos egzamine Kauno gyventojus kvietė ministrė Ewelina Dobrowolska.

Valstybės Konstitucijos metams skirtas egzaminas, kurį sudarys 20 uždarų testo ir vienas atviras klausimas, bus rengiamas internetinėje svetainėje www.konstitucijosegzaminas.lt, kur šiuo metu vyksta registracija ir galima pasitikrinti žinias prieš visuotinį žinių patikrinimą.

Šiemet bus apdovanotas geriausiai pasirodęs moksleivis pagal klases, geriausiai Konstituciją išmanantis asmuo, vyriausias dalyvis, geriausiai Konstituciją išmanantis pasaulio lietuvis, geriausiai Konstituciją išmanantis studijuojantis teisę ar teisinį išsilavinimą turintis asmuo bei aktyviausia mokykla.

Geriausiai šį žinių patikrinimą įveikę dalyviai bus apdovanoti specialiais prizais, tarp kurių – 50 eurų nominalo kolekcinės aukso monetos, skirtos Valstybės Konstitucijos 100–mečiui, planšetiniai kompiuteriai, elektroninės knygų skaityklės, belaidės ausinės, išmanieji laikrodžiai ir kt.

Per penkiolika Konstitucijos egzamino gyvavimo metų konstitucines žinias pasitikrino apie 420 tūkst. žmonių – maždaug kas 7 Lietuvos pilietis.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content