Dešimtmečius laukta akimirka: oficialiai atidarytas Dariaus ir Girėno stadionas

Nuo nepriklausomybės atkūrimo Kaunas ir Lietuva to dar nematė – sekmadienį į Žaliakalnį plūstelėjusi daugiatūkstantinė minia užpildė naujai atstatyto Dariaus ir Girėno stadiono tribūnas. Susirinkusieji atidarymo renginyje ir televizijos žiūrovai išvydo atkaklias futbolo rungtynes ir ryškiaspalvį žinomų atlikėjų koncertą.

Atidarymas – sausakimšose tribūnose

Šventinis savaitgalis Dariaus ir Girėno stadione prasidėjo dar šeštadienį. Patys smalsiausieji dalyvavo ekskursijose ir vieni pirmųjų pamatė pasiruošimą pagrindiniam didžiojo atidarymo renginiui.

Sekmadienį, futbolo rungtynių ir šventinio koncerto dieną, į istorinį objektą plūstelėjo iki šiol neregėta minia. Visus bilietus iššlavę kauniečiai ir svečiai kone sausakimšai užpildė stadiono tribūnas, po atnaujinimo padidėjusias maždaug nuo 9 iki 15 tūkst. vietų.

Prieš nuaidint Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finalo arbitro švilpukui, skelbiančiam apie rungtynių pradžią, visus susirinkusius pasveikino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Be infrastruktūros naivu tikėtis progreso, todėl tikiu, kad atnaujintas stadionas padės Kauno komandoms ir Lietuvos rinktinėms siekti aukščiausių rezultatų. Nepamirštame ir mažųjų kauniečių – per pastaruosius penkerius metus mieste atnaujinta per tris dešimtis sporto aikštynų, pakeistos dangos. Dariaus ir Girėno stadionas bus skirtas ne vien futbolui, bet ir kitokiam sportui, dideliems pramoginiams renginiams. Norisi, kad ši erdvė būtų gyva ir džiugintų kauniečius“, – sakė meras V. Matijošaitis.

Simbolinę įžangą į atidarymo šventę vainikavo sakralus momentas – Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas pašventino nuo pamatų atstatytą kol kas vienintelį tokio masto objektą Lietuvoje.

Dramatiška futbolo kova

Pirmoje atidarymo dalyje pilnutėlis Dariaus ir Girėno stadionas išvydo atkaklią ir emocijų kupiną LFF taurės finalininkų Vilniaus „Žalgirio“ ir Kauno rajono „Hegelmann“ klubų dvikovą. Pergalę tik po pratęsimo rezultatu 2:1 šventė ir trofėjų į viršų kėlė sostinės ekipos futbolininkai.

Pirmasis įvartis krito 76-ąją susitikimo minutę. Po keitimo aikštėje pasirodęs žalgirietis Marko Miličkovič galingu smūgiu iš toli pasiuntė kamuolį į vartų kampą ir svečių tribūnoje sukėlė tikrą euforiją. Kai atrodė, kad pirmavusi komanda savo susikurtos persvaros nepaleis, per teisėjo pridėtą rungtynių laiką rezultatą išlygino puikiai varžovų baudos aikštelėje sužaidęs „mėlynųjų“ atstovas Samuel Odeoyibo.

Visgi pratęsime savo pranašumą įrodė daugkartinis šalies čempionas ir taurės laimėtojas Vilniaus „Žalgiris“. 110 minutę tolimu smūgiu po sėkmingo rikošeto pasižymėjęs Mario Pavelič padėjo savo komandai šio turnyro trofėjų iškovoti jau 14-ąjį kartą.

Rungtynių įrašas

Spalvingas šventinis koncertas

Iškart po LFF taurės finalo susirinkusiųjų stadione laukė finalinė dalis – žinomų atlikėjų pasirodymas. Dar per rungtynių pertrauką įžangą muzikiniam spektakliui davė Sauliaus Prūsaičio ir Iglės duetas, o po futbolo akistatos veiksmą scenoje pratęsė DJ Jovani su efektingais kaskadininkų elementais, garso ir šviesos efektais.

Daugiatūkstantinę publiką savo hitais pasveikino Marijonas Mikutavičius, Justinas Jarutis, Jessica Shy su Nombeko Auguste, „The Roop“, Leon Somov, viešnia iš Ukrainos – Jamala, Vidas Bareikis, „8 kambarys“ ir „Ritmas kitaip“.

Pasirodymus lydėjo senovinių automobilių ir baikerių paradas bei šventiniai fejerverkai.

Šventinio koncerto įrašas

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content