Kaunas nusilenkė pedagogams: šventiniame koncerte apdovanoti Metų mokytojai

Po dvejų metų pertraukos iškilminga Metų mokytojo apdovanojimų ceremonija sugrįžo į „Žalgirio“ areną. Daugiau kaip 10 tūkst. Kauno pedagogų ketvirtadienio vakarą paminėjo savo profesinę šventę – Tarptautinę mokytojų dieną. Laureatams įteiktos mero padėkos ir premijos, taip pat miesto dovana – koncertinė programa.

Pagarbos ir padėkos ženklas

„Esate verti didelės padėkos ir nuoširdžios pagarbos už tai, kad ugdote, auginate jaunimą, kuris kurs ateities Kauną. Jūsų dėka Kauno abiturientai brandos egzaminus išlaiko aukščiausiais rezultatais Lietuvoje. Tai jau nebe atsitiktinumas, o kasmetiniai sistemingi pasiekimai.

Skiepykite vaikams meilę Kaunui. Paprašykite jų, kad po mokyklos, kur bepasirinktų tolesnes studijas, visada prisimintų namus ir sugrįžtų gyventi į savo miestą. Drauge tegul parsiveža naujų minčių, gerų idėjų, kurias įgyvendintų čia. Kaunas tvarkosi, gražėja ne šiaip sau – viskas daroma žmonėms, o ypač augančiai kauniečių kartai, vaikams. Dar kartą sveikinu ir kviečiu paploti patiems sau, nes Jūs esate geriausi“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Šiemet tradicinius Kauno Metų mokytojų apdovanojimus paskelbė Kauno bigbendo fanfaros. Penkiems miesto pedagogams su mero padėkomis ir gėlėmis įteiktos solidžios premijos, kurios šiemet padidintos tris kartus – iki 3 tūkst. eurų. Jos skiriamos už profesionalumą ir kūrybiškumą darbe, naujų metodų diegimą, aukštus mokinių rezultatus.

Apdovanojimui teikė tėveliai

Geriausiųjų pedagogų penketuke: Kauno 1-osios muzikos mokyklos fortepijono mokytoja Edita Matulionienė, Šv. Roko mokyklos dailės mokytoja Gražvyda Andrijauskaitė, S. Daukanto progimnazijos informacinių technologijų mokytojas Fernando Antunez Cid, lopšelio-darželio, „Vaikystė“ ikimokyklinio ugdymo pedagogė Edita Martinkėnienė ir KTU inžinerijos licėjaus matematikos mokytoja Vilija Dabrišienė.

Apdovanojus šiuos laureatus, į sceną pakviesta ir Kauno lopšelio-darželio „Smalsutis“ „Padaužiukų“ grupės auklėtoja Vilma Paulauskienė. Už nepaprastą atsidavimą savo profesijai, pedagogei įteiktas miesto simbolis – tauriukas. Tai pirmasis toks apdovanojimas per 12 metų istoriją, kai mokytojos kandidatūrą iškėlė ne ugdymo įstaiga, o vaikų tėveliai.

Scenoje taip pat simboliškai nusilenkta ir 11 nominantų, pretendavusių tapti 2022-ųjų geriausiais mokytojais. Jiems linkėta toliau skleisti šviesą jaunimo tarpe bei nepamiršti džiaugtis reikšmingais savo darbo rezultatais.

Nuo klasikos iki estrados

Dėkodamas už sunkų, atsakingą ir didelio atsidavimo reikalaujantį darbą, Kaunas visai švietimo bendruomenei padovanojo Tarptautinės mokytojų dienos koncertą. Į šventinį renginį „Žalgirio“ arenoje susirinko apie 10 tūkst. lopšelių-darželių, mokyklų ir gimnazijų pedagogų bei vadovų, privačių ir neformaliojo ugdymo įstaigų darbuotojų.

Populiarias pasaulio melodijas publikai dovanojo profesionalus styginių duetas „DuoViola“. Į garsų ir vaizdų sūkurį įsuko miesto vizitine kortele tapęs Kauno bigbendas su vyr. dirigentu ir meno vadovu Jievaru Jasinskiu. Scenoje prie jų prisijungė Karina Krysko bei Jeronimas Milius.

Vakarą vainikavo estrados grandas Egidijus Sipavičius, dedikavęs mokytojams savo žinomiausias dainas. Tikru šventės akcentu tapo lyriškasis Linas Adomaitis.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content