Tūkstantis „Ačiū“ – rekordinis mažųjų kauniečių sveikinimas mokytojams

Kauno darželio-lopšelio „Rasytė“ auklėtiniai Tarptautinę mokytojo dieną pasitiko siekdami šventinio rekordo. Tūkstantį kartų darželinukų nupieštas žodis „ačiū“ – ne tik nuoširdi padėka juos ugdantiems pedagogams, bet ir siekis antrąkart patekti tarp Lietuvos vaikų rekordų. Mažieji kauniečiai savo kurtus piešinius suguldė į ilgiausią rankraštinę lankstytinę knygą „Nupiešiu Tau gražiausią žodį – AČIŪ“.

Dalyvavo 220 vaikų

„Mokytojo profesija atsakinga ir sudėtinga, todėl švęsdami Tarptautinę mokytojų dieną nusprendėme įamžinti tūkstantį padėkų pedagogams. Visos jos – už nuolatinį rūpestį, dalinamą gerumą ir žinias. Pasakytas žodis greitai užsimiršta, o užrašytas stebuklingas „ačiū“ – išliks ilgam“, – apie naujo rekordo idėją kalbėjo darželio-lopšelio „Rasytė“ direktorė Rita Vaškelienė.

Pasak jos, rekordai gimsta iš mažų darbelių ir jie įkvepia. Tarptautinei mokytojų dienai skirtą iniciatyvą – tūkstantį piešinių su žodžiu ačiū“ – vaikai ir jų tėveliai pasitiko labai entuziastingai. Nauju rekordu siekta ne tik ugdyti ir išreikšti dėkingumą kitam, bet ir tuo pačiu lavinta vaikų smulkioji motorika, stiprinama vaiko kalbos raida.

Darželinukai žodžius ačiū“ ant lapų piešė spalvotais pieštukais, kreidelėmis, akvarele, guašu, klijavo iš gabalėlių, kūrė kitomis priemonėmis. Lopšelio-darželio kieme iškabinti darbai sudarė net 338,18 m grandinę. Per kelias savaites tūkstantį piešinių sukūrė 220 mažųjų kauniečių, apie pusšimtis tėvelių ir dar tiek pat pedagogų. 

Visi darbai nugulė į ilgiausią rankraštinę lankstytinę knygą „Nupiešiu Tau gražiausią žodį – AČIŪ“. Ji Mokytojų dieną pateikta Lietuvos rekordus registruojančiai agentūrai „FACTUM“.

Siekia jau antro rekordo

„Tokie projektai tampa gražia tradicija ir visos bendruomenės švente – ji veiklai sujungia vaikus, jų tėvelius ir mokytojus. Visus džiugina gražūs žodžiai, o „ačiū“ juk niekada nebūna per daug. Drauge su vaikais nusprendėme jais nuspalvinti ne tik piešimo lapus, bet ir žmonių veidus“, – pasakojo idėjos iniciatorė mokytoja Jonesa Drumstienė.

Kauniečiai mokytojų dieną kūrybiškai švenčia nebe pirmą kartą. Praėjusiais metais 452 vaikų piešiniai, sujungti į 200,3 metrų ilgio „traukinuką“, užregistruoti Lietuvos vaikų rekordų knygoje kaip ilgiausia piešinių vora. Kauniečių kūrinys net 55,3 m viršijo ankstesnį rekordą šioje kategorijoje.

Lopšelio-darželio „Rasytė“ kolektyvas atvirauja, kad jau turi parengę idėjų ir kitų metų šventei.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content