Lietuvos aukštųjų ir profesinių mokyklų pirmosios medicinos pagalbos varžybos

Pirmą kartą Lietuvoje, Kaune, vyks pirmosios medicinos pagalbos varžybos. Jose savo žinias pasitikrins šalies universitetų, kolegijų bei profesinių mokyklų studentai bei mokiniai. Akademinė bendruomenė jėgas išmėgins praktinėse simuliuotose situacijose, kur turės pasitelkti ne tik turimus pirmosios medicinos pagalbos įgūdžius, bet ir pademonstruoti kritinį mąstymą bei gebėjimą dirbti komandoje.

„Šias varžybas organizuoti įkvėpė Ukrainoje jau kelerius metus vykstančios studentų žaidynės „SimOlimp“, kuriose man teko būti vertintoju. Ten, išvydęs didelį akademinės bendruomenės susidomėjimą, supratau, kad ir Lietuvoje būtų naudinga surengti tokio pobūdžio varžybas, kurios paskatintų šalies studentus bei mokinius ugdytis pirmosios medicinos pagalbos įgūdžius“, – pasakoja Lietuvos paramedikų asociacijos prezidentas Rytis Malašauskas.

Lietuvos studentai bei mokiniai varžysis penkiose praktinėse rungtyse ir atliks teorinį žinių patikrinimo testą. Planuojama, kad renginyje dalyvaus iki šimto studentų bei mokinių. Ši profesija kasmet sulaukia didžiulio stojančiųjų susidomėjimo ir išlieka viena populiariausių šalyje. Pasak organizatorių, dalyviams tai puiki patirtis išbandyti save stresinėse situacijose.

„Pirmoji medicinos pagalba yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis, ir šiuos įgūdžius turėtume mokėti kiekvienas. Juk iki atvykstant greitosios medicinos pagalbos specialistams mes, mokantieji suteikti pagalbą, galime iš esmės pagerinti situaciją. Be to, kviečiame varžybose dalyvauti būsimuosius medikus, todėl jiems tai gera proga gilinti savo žinias, išmokti įveikti stresą ir tobulėti kaip specialistams“, – teigia varžybų koordinatorė, LSMU medicinos studentė Ugnė Malašauskaitė.

Renginys vyks spalio 28 d. Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre, kuris yra paramedikų rengimo pradininkas ir lyderis Lietuvoje. Čia būsimųjų paramedikų praktiniam mokymui naudojami išmanieji manekenai, simuliatoriai bei mokomasis greitosios pagalbos automobilis

Varžybas organizuoja Lietuvos paramedikų asociacija, VšĮ Pirmosios medicinos pagalbos mokymo centras „IRTA“ ir Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras. Dalyvių komandų registracija vyksta iki rugsėjo 30 d. 10 val. Plačiau: kaunas.lt/2022/09/svarbi-informacija/lietuvos-aukstuju-ir-profesiniu-mokyklu-pirmosios-medicinos-pagalbos-varzybos/

Lietuvos aukštųjų ir profesinių mokyklų pirmosios medicinos pagalbos varžybų organizatoriai

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content