Kvietimas organizuoti renginius Klimato savaitės metu

Aplinkos ministerija spalio 24-30 d. jau ketvirtus metus rengia Klimato savaitę, kuria siekiama atkreipti visuomenės, verslo ir kitų suinteresuotų grupių dėmesį į aktualiausius klimato kaitos klausimus. Kasmet į ją įsitraukia vis daugiau įvairių įstaigų, institucijų, įmonių, nevyriausybinių organizacijų, todėl ir šiais metais kviečiame dalyvauti šioje iniciatyvoje, siūlyti renginių idėjas.

Skleidžiant žinią apie klimato kaitos problemas bei norint keisti situaciją ypač svarbus bendradarbiavimas su savivaldomis ir vietos organizacijomis. Aplinkos ministerija kviečia įstaigas, įmones, nevyriausybines organizacijas, bendruomenes siūlyti iniciatyvas ir idėjas šios savaitės renginiams.

Pasaulio mokslininkų bendruomenė sutartinai teigia, jog žmonių veikla spartina klimato kaitą, dėl jos ekstremalūs reiškiniai, tokie kaip karščio bangos, sausros bei smarkios liūtys, tampa vis dažnesni ir intensyvesni. Jos nuomonė vieninga: klimato kaitos grėsmė mūsų gerovei ir sveikai planetai toliau auga. Daugėja įrodymų, jog veiksmų dėl klimato kaitos būtina imtis čia ir dabar. Jau dabar visuose sektoriuose yra būdų, kuriais iki 2030 m. juose įmanoma perpus sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį, tačiau tik nuo mūsų pačių šiandieninių veiksmų priklausys, kaip žmonės prisitaikys, sušvelnins klimato kaitą ir  kaip į tai reaguos mūsų gamta.

Iki rugsėjo 30 d. visus norinčius kviečiame užpildyti anketą apie ketinamas organizuoti iniciatyvas (ją galite pildyti tiek kartų, kiek renginių norite pasiūlyti).

Atkreipiame dėmesį, jog Europos atliekų mažinimo savaitė vyksta kasmet lapkričio mėnesį, šie renginiai nesusiję tarpusavyje. Informaciją apie praėjusių metų Klimato savaitės renginius galite rasti čia: https://klimatokaita.lt/aktualijos/renginiu-kalendorius/klimato-savaite-2021/

Atrinktos iniciatyvos bus paviešinsintos Aplinkos ministerijos informaciniais kanalais. Kilus klausimams kreiptis el. paštu [email protected].

 

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content