Rugsėjo 1-ąją mokslai dar palauks – Kaunas rengia koncertą moksleiviams ir ypatingą dovaną studentams

Po metus trukusios rekonstrukcijos Kaune atveriamas iš pagrindų atnaujintas Studentų skveras. Dabar ši erdvė – kur kas patogesnė ir modernesnė. Vizualiai ji apsijungia su Vienybės aikšte. Universitetų apsuptas skveras – nuo seno pamėgtas studentų ir moksleivių, tad atidarymas bus skirtas jiems. Mokslo ir žinių dieną akademinis jaunimas čia švęs iki pat vėlumos. Vienybės aikštėje – Jessica Shy ir OG Version koncertai, o Studentų skvere – DJ pasirodymas ir specialiai sušviesti aplinkiniai pastatai.

Ne tik vakare, bet ir visą Rugsėjo 1-ąją kauniečių laukia nemažai veiksmo. Kauno technologijos, Lietuvos sveikatos mokslų bei Vytauto Didžiojo universitetai kvies studentiją šventiškai paminėti Lietuvos universiteto 100-metį ir drauge pažymėti naujų mokslo metų startą.

Erdvė atokvėpiui ir pasimatymams

Vidurdienį šventinė diena tradiciškai prasidės Šv. Mišiomis Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje. Po jų 14 val. nuo Soboro startuos tradicija tapusi eisena iš Nepriklausomybės aikštės. Studentams, dėstytojams ir rektoriams su visa akademine bendruomene pasiekus Studentų skverą, ši erdvė bus oficialiai atidaryta.

„Simboliška, kad akademinei bendruomenei minint Lietuvos universiteto šimtmetį ir švenčiant Rugsėjo 1-ąją, miestas gali įteikti simbolinę dovaną – jaukesnį ir patrauklesnį skverą. Toks paskutinis štrichas gražiai papildys ir pratęs vaizdingą Vienybės aikštę.

Jaunimas seniai pamėgęs šitą erdvę. Tegul su kiekviena diena ji būna vis gyvesnė ir pilna šurmulio. Vieni Studentų skvere susitiks pabendrauti, atsipūsti tarp paskaitų, o kažkas gal paskirs pasimatymą ar prisės čia paskutinįkart perversti konspektus prieš artėjantį kolokviumą. Mokslai tądien dar palauks, tad iš širdies pašėlkite, kad būtų geras startas visiems artėjantiems metams“, – linkėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Popietės ir vakaro koncertai

Po skvero atidarymo ceremonijos ir oficialios renginio dalies šventiškas veiksmas persikels kitapus K. Donelaičio gatvės – į Vienybės aikštę. Čia apie 15 val. popietinę renginių programą savuoju koncertu scenoje pratęs Jessica Shy.

Nuo 19 val. lauks Kauno miesto dovana jaunimui – vakarinė šventės dalis. Mokslus trumpam pamiršti padės OG Version pasirodymas Vienybės aikštės scenoje. Po jo skirstytis dar neleis muzikos ir šviesų šou Studentų skvere. Vakarėlis tęsis iki 23 valandos.

Atgimusią erdvę juosiantys universitetų fasadai sužibs šviesomis. Spalvų spektrui toną užduos ne tik pastatų architektūra, bet ir DJ muzikos ritmai. Miksuodamas geriausius vasaros hitus vakarėlio nuotaiką kurs ypatingas svečias – DJ B.GODSun.

Šiuolaikiška traukos vieta

Po rekonstrukcijos Studentų skveras stilistiškai suvienodėjo su prestižinius įvertinimus už dizainą bei architektūrą pelniusia Vienybės aikšte. Pastaroji greitai tapo išskirtiniu traukos centru tiek kauniečiams, tiek ir miesto svečiams. Tikimasi, kad tokios pat sėkmės sulauks ir kitapus K. Donelaičio gatvės atgijęs skveras.

Senąjį grindinį pakeitė granito plokštės ir šviesus betonas, kompleksiškai atnaujintos požeminės komunikacijos, apšvietimo sistemos.

Kur kas daugiau jaukumo aikštei suteikia sutvarkytos žaliosios zonos su augalų apšvietimu bei tarp jų įrengtos jaukios terasos su suoleliais.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content