Nauji mokslo metai moksleiviams be rūpesčių: ką žinoti keliaujant viešuoju transportu?

Prasidėjus naujiems mokslo metams  tiek moksleivių tėveliai, tiek patys moksleiviai susiduria su dideliais rūpesčiais ruošiantis naujiems mokslo iššūkiams. Ne retai keliavimas į mokymo įstaigas, papildomus užsiėmimus – vienas iš jų. Tam, kad moksleiviai taptų savarankiškesni ir keliautų patys – patariame tėveliams pradėti mokyti mažuosius keliauti viešuoju transportu.   

Nuo ko pradėti?

Tam, kad keliavimas viešuoju transportu būtų lengvas ir keltų mažiau streso, svarbu susidėlioti optimalų kelionės maršrutą. Tai galite atlikti naudodamiesi https://www.stops.lt/kaunas/#plan/  arba Google Žemėlapiai pagalba. Keletą kartų maršrutą reikėtų įveikti kartu su tėveliais, kad vaikas jaustųsi užtikrintai ir žinotų, kaip reikia elgtis keliaujant miesto autobusais ar troleibusais.

Kaip apmokėti už kelionę?

Susiplanavus maršrutą, svarbu išsiaiškinti, kokios yra apmokėjimo už keliones galimybės. Siekiant sutaupyti, rekomenduojama pildyti Kauno miesto mokyklos nemokamai išduotą moksleivio pažymėjimą spaudos kioskuose, prekybos centrų Rimi, Maxima kasose arba atvykus į Keleivių aptarnavimo centrą (Laisvės al. 114).

Ką daryti, jei moksleivio pažymėjimas galioja iki rugpjūčio 31 d., o naujasis dar nepagamintas?

Mokinių pažymėjimų, kurių galiojimas baigsis 2022-08-31, nebus galima papildyti piniginėmis įmokomis ir terminuotaisiais viešojo transporto bilietais. Moksleivis negalės atsiskaityti už važiavimą viešajame transporte, tačiau rugsėjo mėnesį galės naudotis moksleiviams taikomomis nuolaidomis, keleivių kontrolei pateikdamas seną pažymėjimą, kaip teisę į lengvatą patvirtinantį dokumentą.

Kol bus gaminamas naujas mokinio pažymėjimas, rekomenduojame atsikaityti už važiavimą Žiogo programėle arba įsigyti viešojo transporto kortelę (kaina – 1,5 EUR).

Kokios bilietų kainos moksleiviams?

Įsigyjant vienkartinį popierinį bilietą pas vairuotoją moksleiviams taikoma 50 % nuolaida, o bilieto kaina – 0,50 EUR.

Pildant moksleivio pažymėjimą pinigais, e. bilieto kaina – 0,35 EUR, o keliaudamas viešuoju transportu per visą mėnesį moksleivis neišleis daugiau nei 5,60 EUR.

Moksleiviai taip pat gali įsigyti terminuotuosius bilietus su 80 % nuolaida.

Daugiau informacijos apie bilietų kainas ir taikomas lengvatas galite rasti: https://www.kvt.lt/bilietai/bilietu-rusys/#

Kaip pažymėti bilietą?

Kiekvieną kartą įlipus į transporto priemonę, svarbu pažymėti bilietą – priglausti prie komposterio. Žalias ekranas patvirtins sėkmingą bilieto pažymėjimą, o raudonas reikš, kad lėšų nepakanka. Žymėti bilietą reikia net jei persėdate į kitą maršrutą (pinigai už persėdimą per 30 min nebus nuskaičiuoti).

Kokios ypatingos nuolaidos taikomos Kauno miesto daugiavaikių šeimų vaikams?

Šeimos, kurios augina ne mažiau kaip tris vaikus iki aštuoniolikos metų ir yra deklaravusios gyvenamąją vietą Kauno mieste, gali įsigyti trejus metus galiojančius vardinius bilietus už tris eurus. Šie bilietai yra su keleivio nuotrauka, todėl kontrolės atveju, rodyti kito dokumento, įrodančio teisę į šią lengvatą, nereikia. Lengvatiniai bilietai platinami tik Kauno miesto viešojo transporto aptarnavimo punkte, Laisvės al. 114, o lengvatines vardines korteles galima užsisakyti ir iš anksto, užpildžius užsakymo formą internete: https://www.kvt.lt/bilietai/lengvatos/

Ką daryti, jei vaikas paliko savo daiktus viešajame transporte?

Visi pamesti ir vairuotojo rasti daiktai yra saugomi UAB „Kauno autobusai“, tačiau svarbu įsidėmėti, ar važiavote autobusu, ar troleibusu. Palikus asmeninius daiktus autobuse ar troleibuse, reikia skambinti nemokamu telefono numeriu  8 800 20 000 (spausti 5, tada 2 ir tada 1 – autobusų dispečerinė arba 2 – troleibusų dispečerinė) ir jums bus suteikta visa informacija apie radinius.

„Kauno autobusai“ informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content