Kampanija „Atrask galimybes su asmeniniu asistentu!“ kviečia nebijoti kreiptis pagalbos

Šį mėnesį startavusios ir iki gruodžio 10 dienos vyksiančios viešinimo kampanijos „Atrask galimybes“ organizatoriai, Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, sako: „Atrask galimybes su asmeniniu asistentu!“ ir tikisi, kad tikros ir įkvepiančios istorijos padės išsklaidyti abejones ir paskatins daugiau asmenų kreiptis dėl asmeninės pagalbos gavimo.

Šio kampanijos metu bus siekiama skleisti informaciją ir supažindinti visuomenę su asmeninės pagalbos teikimo procesu bei pagalbos kuriamomis galimybėmis žmogui su negalia, jo artimiesiems bei asmeniniams asistentams.

Vienas iš kampanijos tikslų – sklaidyti žmonių baimes, skatinti nebijoti ir drąsiai kreiptis dėl asmeninės pagalbos poreikio vertinimo asmenis su negalia, o asmeniniams asistentams atskleisti šio darbo privalumus. Kampanijos metu visuomenei bus pristatyta 16 straipsnių, 20 radijo laidų, bus organizuoti 5 patirtiniai renginiai.

Primename, kad individuali asmeninio asistento pagalba, užtikrinanti žmonėms su negalia didesnes galimybes mokytis, dirbti ir savarankiškai gyventi bendruomenėje Lietuvos savivaldybėse pradėta teikti nuo 2021 m. liepos 1 dienos.

2021 metais asmenine pagalba pasinaudojo 568 asmenys, o ją teikė 297 asmeniniai asistentai. 2022 metais per pirmus du ketvirčius 562 asmeniai asistentai, asmeninę pagalbą suteikė net 1143 asmenims.

Visa informacija apie kampaniją skelbiama: bit.ly/atrask-galimybes-su-asistentu.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content