Europiečiai tobulina socialinio verslumo kompetencijas Kaune

Socialinis verslumas – žmonių polinkis ir gebėjimas imtis ekonominės veiklos sujungiant kapitalą, darbą siekiant spręsti socialines problemas ir gauti pelną. Sungiant socialinią ir ekonominę sritis verslas gali prisidėti prie visuomenės gerovės.

Pavyzdžiui integruojant iš kalėjimo išėjusius žmones į darbo rinką. Šiam terminui plėtoti ir veikloms skatinti 2022 metais Liepos 20–28 dienomis Všį, Darnoje įgyvendino „Erasmus+“ projektą „Social entrepreneurship as a tool in youth work“. Jis skirtas padėti su jaunimo darbuotojams kelti socialinio verslumo kompetencijas.

Projekto mokymuose dalyvavo jaunimo darbuotojai iš 8 šalių: Maltos, Kroatijos, Ispanijos, Italijos, Graikijos, Rumunijos, Lenkijos ir Lietuvos. Projekto dalyviai turėjo 4 mokomuosius vizitus į Kauno mokslų ir technologijų parką, KTU „Startup Space“, Kauno miesto savivaldybę ir susitikimą su „Kaunas IN“ atstovais.

Šių vizitų metu verslumo srities atstovai pasidalino savo patirtimi, gerosiomis praktikomis, mokė kaip susidaryti palankias sąlygas verslui ir supažindino su startuolių ekosistema. Dalyviai sužinojo apie Kauno Technologijų universiteto padalinio, akademinio startuolių inkubatorių „Startup space“ kuriamas galimybes verslo naujokams, Kauno mokslų ir technologijų parke turėjo galimybę išgirsti pradedančiųjų verslininkų sėkmės istorijas, Kauno miesto savivaldybėje „Kaunas IN“ pasakojo apie mieste vykdomus verslumo projektus ir papasakojo apie sąlygas verslą vystyti Kaune.

Dalyviai sukūrė verslo planus ir pristatė juos vertintojų komisijai.  Pristatymai vyko TV laidos „Shark Tank“ principu. Dalyviai turėjo per 3–4 minutes pristatyti savo verslo idėją ir planą. Po pristatymo buvo skiriama 5 minutės komisijai užduoti klausimus.

Viso projekto metu jaunimo darbuotojams buvo suteikti įrankiai ir reikiamos kompetencijos skatinti socialinį verslumą. Dalyviai grįžę į savo šalis pasidalino įgytomis kompetencijomis  savo jaunimo organziacijoje, jaunimo centruose.

Socialinio verslumo skatinimo iniciatyva yra remiama ES lėšomis pagal „Erasmus+“ programą.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content