Išskirtinis ruduo garbaus amžiaus kauniečiams: lauks nemokami meno ir judesio užsiėmimai

Artėjantį rudenį garbaus amžiaus žmonėms organizuojama geros savijautos programa. Į ją įsitraukti kviečia Kauno Girstučio kultūros centras. Gausiame nemokamų veiklų sąraše – nuo meninių ir kūrybinių iki aktyvių ir sveikatingumą skatinančių užsiėmimų.

Geros savijautos programa, skirta 55 ir vyresnio amžiaus žmonėms, vyks tris mėnesius – nuo rugsėjo 1 d. iki lapkričio 30 d. Jos metu bus organizuojamos veiklos, padedančios ugdyti socialines, fizines ir emocines kompetencijas. Registracija internetu: bit.ly/geros-savijautos-programa

Organizatoriai numatę daug turiningų veiklų. Dalį jų sudarys meno užsiėmimai: keramikos lipdymas ir glazūravimas, tapyba spalvotu smėliu, stiklo mozaikos kūrimas, piešinių siuvimas kinusaigos technika, piešimas ant tekstilės. Jie padės dalyviams įsitraukti į grupines veiklas, atsipalaiduoti, užmegzti naujus ryšius. Užsiėmimus ves meno intervencijų lektorė Kristina Alšauskienė.

Kūrybiškai pažvelgti į savęs pažinimo bei priėmimo atsakymus dalyviai galės Sielos koliažo užsiėmime. Jame lengvai ir originaliai žvelgiama į savo asmenybę, savybes, būdo bruožus ir kitus svarbius klausimus.

Grupinė terapija leis suprasti išreiškiamas emocijas, jų kilimo priežastis, nusiraminimo būdus. Psichologė Daiva Žukauskaitė dalinsis naudingais patarimais, patariančiais kaip valdyti jausmus ir įveikti psichologinius sunkumus.

Garbaus amžiaus kauniečiai galės išbandyti ir kiek aktyvesnes veiklas, pavyzdžiui – šokio judesio praktiką. Profesionali choreografė Iveta Šalčė padės ugdyti tinkamus judėjimo įpročius, kurių dėka kuriamas traumoms atsparus ir tvirtas kūnas.

Žaisminga ir puikias emocijas skatinanti kamuolių terapija išjudins visą kūną ir padės lavinti ištvermę, lankstumą, pusiausvyrą, koordinaciją. Su šia veikla supažindins trenerė, kinezaterapeutė, lektorė Laura Baumann.

Dalyviai lankys skirtingo pobūdžio užsiėmimus, pagal jiems iš anksto sudarytą veiklų planą. Susitikimai vyks Girstučio kultūros centre (Kovo 11-osios g. 26).

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content