Ieškomas Dariaus ir Girėno bei sporto halės valdytojas – paskelbtas koncesijos konkursas

Dariaus ir Girėno stadione bei Kauno sporto halėje darbai beveik baigti. Čia šalinami paskutiniai nežymūs trūkumai, o erdvės ruošiamos naujam koncesininkui. Jo paieškos jau prasidėjo – iki rugsėjo 27 d. laukiamos konkursu susidomėjusių paraiškos. Sudarius ilgalaikę nuomos sutartį, ikoniniai miesto objektai bus patikėti vienam operatoriui.

Ieškomi istorinių statinių šeimininkai

Kauno sporto halė bei Dariaus ir Girėno stadionas išskirtiniai ir miestui itin svarbūs pastatai. Naujajam koncesininkui bus perduota valdyti, naudotis bei prižiūrėti ne tik juos, tačiau ir po stadionu esančią požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, lauko teniso aikštyną ir kitą teritorijoje esantį turtą. Operatorius rūpinsis ir šiems objektams priskirtu žemės sklypu, inžinerinės infrastruktūros dalimi.

„Artimiausiu metu tikimės priduoti statinius valstybinėms statybos užbaigimo komisijoms. Kol kas dar kiek anksti spėlioti apie tikslią datą ir kada statiniai bus pripažinti tinkamais eksploatuoti. Patys nekantriai laukiame šio momento drauge su visais kauniečiais ir Lietuva“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Įvairiapusis objektų panaudojimas

Koncesijos sutartį planuojama sudaryti 15-ai metų. Įsigaliojus sutarčiai, turėtų būti pradėtos vykdyti čia suplanuotos veiklos: sporto varžybos, renginiai, konferencijos, parodos, mugės.

Stadionas atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus. Planuojama, kad čia vyks bent 15 renginių kasmet. Iš jų, ne mažiau kaip 10 – įtrauktų į sporto federacijų kalendorius.

Sporto halėje penkerius metus ne mažiau kaip 76 proc. laiko bus skirta viešosioms paslaugoms, šiame pastate negalės vykti profesionaliojo sporto veiklos. Reikalavimai susiję su projektui skirtu Europos Sąjungos finansavimu.

„Kiekvienas konkurso dalyvis individualiai įvertins prognozuojamas pajamas, išlaidas ir galimas mokėti sumas. Tai bus konkurso dalyvių pasiūlymai, kuriuos vertins savivaldybė. Su geriausių pasiūlymų pateikėjais vyks derybos ir tik po jų paaiškės rezultatai“,  – teigė Kauno savivaldybės Centrinio viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėja Daiva Čeponienė.

Tikimasi, kad šių objektų kultūros ir sporto renginiuose per metus apsilankys bent 170 tūkst. žmonių.

Išsami informacija:  bit.ly/koncesijos-konkursas 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content