Kaunas skelbia registraciją į „Vaikystės taką“ – nuo „nulio“ pastatytą darželį Šilainiuose

Mieste iškilo nauja švietimo įstaiga – vienaaukštis lopšelis-darželis „Vaikystės takas“. Iki jo atidarymo liko vos keli štrichai – renkamas personalas, montuojami baldai, tvarkoma aplinka. Planuojama, kad erdviose ir šiuolaikiškose patalpose Šilainiuose išsiteks 200 vaikų. Registracija į formuojamas grupes startuos rugpjūčio 8 d., o mažamečių ugdymas prasidės dar šių metų rudenį. 

Formuojama 12 grupių

„Šventė atėjo į Šilainius – rudenį čia atidarysime naują lopšelį-darželį „Vaikystės taką“. Pasiruošimą pradedame jau dabar – renkame personalą, o tėvelius kviečiame į laisvas vietas registruoti savo atžalas“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

A+ energetinio naudingumo klasės lopšelis-darželis per du metus iškilo Šilainiuose, Sargėnų dvaro g. 3. Jame – modernios sporto bei užsiėmimų salės, vaikų žaidimų ir poilsio zonos, miegojimo, persirengimo ir valgymo patalpos, specialistų kabinetai. Šiuo metu čia surenkami baldai, tvarkoma aplinka. 

Erdviose patalpose išsiteks 200 vaikų. Vaikų priėmimas į lopšelį-darželį startuos rugpjūčio 8 d. 10 valandą. Registracija vyks internetu idarzeli.kaunas.lt/. Tėveliai nedeklaravę gyvenamosios vietos Kauno mieste prašymus galės teikti įstaigoje. Registracija sistemoje ir darželyje pradedamos tuo pačiu metu, todėl jokios įtakos vaiko eilės numeriui neturi.

Čia formuojama 12 mažamečių grupių – dvi lopšelio  ir keturios, skirtos auklėtiniams nuo 2 iki 3 metų amžiaus. Dar šešiose grupėse – ugdoma po 20 auklėtinių nuo 3 metų iki priešmokyklinio amžiaus. Pagal registruojamų vaikų amžių ir skaičių – grupės gali būti koreguojamos.

Įstaigų plėtra bei atnaujinimas

Kaunas kasmet didina resursus, kad miesto vaikai mokytųsi jaukiose erdvėse. Daugiausiai pokyčių sulaukia sparčiai augantys mikrorajonai. 

Naujos statybos planuojamos Romainiuose, Vijūkų g. 78. Čia iškils 260 vietų darželis. Dar 160 vietų atsiras Vilijampolėje – Jūratės gatvėje. Šio darželio rekonstrukciją „Statybų vizija“ užbaigs gerokai anksčiau laiko – lapkritį. Jau dabar ieškoma personalo, baldų, organizuojami kiti procesai. Planuose ir Tirkiliškių darželio-mokyklos plėtra. Yčo g. 2 ir Dvarų g. 49 planuojama sukurti po 6 papildomas grupes vaikams.

Lygiagrečiai su statybomis vyksta ir esamų ugdymo įstaigų patalpų modernizavimas bei grupių plėtra. Šiemet tam skirta per 6 mln. eurų. Mažesnės ar didesnės apimties darbai vyksta bene visose Kauno mokyklose ir darželiuose.

Įstaigose tvarkomi fasadai ir stogai, remontuojamos klasės ir virtuvės, atnaujinamos bendrosios patalpos – valgyklos, sporto ar aktų salės. Vaikų aktyviam laisvalaikiui renovuojami stadionai. Taip pat keičiami sanitariniai mazgai, vandentiekio, nuotekų ir šildymo sistemos, elektros instaliacijos, patalpos pritaikomos vaikams su negalia.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content