Kaunas ieško rudens mugės organizatoriaus

Vasarai įpusėjus pradedama ieškoti, kas šįmet organizuos tradicinę rudens šventę. Laisvės alėjoje vyksiančiame renginyje bus leidžiama prekiauti tautinio paveldo, maisto, žemės ūkio produktais, tradiciniais, tautodailės ir dailiųjų amatų gaminiais, organizuoti kultūrinę programą.

Informacija apie dalyvavimą konkurse

Norintys tapti šventės rengėjais ir dalyvauti konkurse turi pateikti užpildytą nustatytos formos paraišką, konkurso dalyvių įstatus ar juos atitinkančio dokumento patvirtintas kopijas. Taip pat su mokesčių ir socialinio draudimo įmokų mokėjimu susijusius dokumentus.

Labai svarbu, kad būsimas organizatorius galėtų įrodyti, jog yra rengęs muges ar panašius renginius, kuriuose dalyvavo ne mažiau nei 200 dalyvių. Pateiktų mugės schemą.

Dokumentai užklijuotame ir užantspauduotame voke su užrašu „Rudens mugės organizatoriaus parinkimo konkursui“ priimami ir registruojami nuo liepos 22 d. iki rugpjūčio 11 d. savivaldybės administracijos  Klientų aptarnavimo skyriaus Asmenų aptarnavimo poskyryje (Laisvės al. 96).

Erdvė kūrėjams

„Lietuvoje turime išties daug talentingų kūrėjų išsiskiriančių kokybiškais gaminiais. Norime, jog visi jie susiburtų vienoje vietoje ir savo produkciją pristatytų Kauno gyventojams. Tikimės, jog mugės organizatorius pasiūlys įdomią koncepciją, kurioje derės mugė, kultūrinės veiklos, kokybiško laisvalaikio leidimo formos, o gamintojai galės perteikti savo produkcijos unikalumą“, – dalinosi Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Rudens mugė organizuojama vieną kartą per metus. Joje galima prekiauti tautinio paveldo produktais, tradiciniais gaminiais, tautodailės ir dailiųjų amatų gaminiais, žemės ūkio ir maisto produktais, turi būti demonstruojami tradiciniai liaudies amatai, organizuojama kultūrinė programa. Taip pat turi būti užtikrintos sąlygos prekiauti neįgaliesiems.

Organizatoriai turėtų nepamiršti, kad Laisvės al. yra valstybės saugoma teritorija, tad už leidimo įvažiuoti mechaninėmis transporto priemonėmis į valstybės saugomą teritoriją išdavimą yra privaloma Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu nustatyta rinkliavos įmoka.

Be to konkurso laimėtojas įsipareigoja vadovautis Kauno mieste renginių organizatoriams galiojančia tvarka ir keliamais reikalavimais.

Svarbūs kontaktai ir informacija

Išsamesnę informaciją liepos 22–27 d. teikia Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė, tel. (8-37) 42 40 73,                          8 698 03055, el. paštas: [email protected], o liepos 28 d. – rugpjūčio 11 d.  Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Partikienė tel. (8-37) 20 76 61, el. paštas: [email protected].

Rudens mugės organizatorius bus paskelbtas Kauno miesto savivaldybės interneto  puslapyje  www.kaunas.lt iki 2022 m. rugpjūčio 22 d. Susipažinti su konkurso sąlygomis dalyviai gali čia:  bit.ly/muges-organizavimas, bit.ly/rudens-muge.

Konkursą vykdanti Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta konkurso komisija pasilieka teisę esant nepalankiai Covid-19 sergamumo situacijai Rudens mugę atšaukti.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content