Geresniam susisiekimui su A1 magistrale Kaunas nusiteikęs statyti viaduką ties Ašigalio gatve

Prieš ketverius metus Ašigalio gatvėje įrengta žiedinė sankryža ir atverta jungtis su A1 magistrale palengvino kauniečių susisiekimą su Kalniečių ir Eigulių mikrorajonais bei suteikė naują išvažiavimą Vilniaus kryptimi. Tačiau dar didesni pokyčiai laukia priešakyje. Rengiamasi suprojektuoti ir pastatyti viaduką, iš Ašigalio gatvės vedantį Klaipėdos link. Toks sprendimas piko metu nukraus dalį transporto srauto nuo vadinamosios Muravos sankryžos Savanorių prospekte ir leis patogiau vykti į priemiesčius.

Pirmieji darbai Ašigalio gatvėje užvirė dar 2017–2018 metais. Suformavus žiedinę sankryžą ir dviem kryptimis sujungus gatvę su magistraliniu keliu, atsirado papildomas įvažiavimas ir išvažiavimas iš miesto Vilniaus kryptimi.

Įgyvendinant pirmąjį projekto etapą atlikta ir daugiau darbų – supilti kelio pylimai bei nutiestos požeminės komunikacijos.

„Atėjo laikas užbaigti pradėtus darbus – įrengti viaduką su naujomis greitėjimo ir lėtėjimo juostomis. Nutiesus naują jungtį Klaipėdos link, sumažės transporto srautas Savanorių prospekto ir A1 magistralinio kelio mazge. Tai ypač aktualu piko metu.

Iki tol pagerinsime susisiekimą su žiedine sankryža Ašigalio gatvėje ir būsimu viaduku. Jau pradėti remonto darbai maždaug pusantro kilometro besitęsiančioje S. Žukausko gatvėje, Kalniečiuose. Kapitališkai sutvarkę šią atkarpą ir pastatę būsimą viaduką, turėsime dar vieną patogią jungtį su miesto aplinkkeliu“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Antradienį Kauno miesto taryba pritarė sprendimui projektuoti ir statyti viaduką ties Ašigalio gatve. Savivaldybė sudarys bendradarbiavimo sutartį su iki šiol tokius planus turėjusia Lietuvos automobilių kelių direkcija. Statybos planuojamos valstybinėje žemėje.

„Pirmiausia reikės parengti projektinius pasiūlymus ir patį techninį projektą. Turėdami sąmatą ir statybos leidimą, galėsime tiksliai pasakyti, kiek kainuos tokio viaduko statyba.

Kol kas savivaldybė įgyvendinti projektą planuoja savo lėšomis. Tačiau neatmetame galimybės ieškoti ir papildomų valstybinių finansavimo šaltinių“, – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Šiuo metu nuo miesto centro pasiekti A1 magistralę Klaipėdos kryptimi galima aštuoniomis jungtimis. Pusė jų – ties prekybos centru „Mega“ ir Nerimi. Po du susisiekimo mazgus turi Dainavos mikrorajonas ir Palemonas.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content