Lenkijoje paminėtos 89-osios S. Dariaus ir S. Girėno žūties metinės

Liepos 10 dieną buvo minimos 89-osios lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno transatlantinio skrydžio metinės. Kaip ir kasmet Vakarų Lenkijoje tradiciškai vyko lakūnų pagerbimo ceremonija.

Pščelniko miške vykusiame minėjime dalyvavo Kauno miesto ir rajono savivaldybių atstovai, Lietuvos ambasadorius Lenkijoje Eduardas Borisovas, Europos parlamentarė, Lenkijos Šeimos, socialinės politikos ir darbo ministrė Elžbieta Rafalska, Myslibužo burmistras Piotras Sobolevskis.

Gėlių vainikai padėti ant Vytauto Landsbergio-Žemkalnio suprojektuoto Lietuvos didvyriams skirto paminklo, taip pat ant žūties vietą saugojusio girininko Piotro Nevinskio kapo.

S. Dariaus ir S. Girėno žygis išgarsino Lietuvos vardą pasaulyje, o lakūnų skrydis aviacijos istorijoje vertinimas kaip vienas tiksliausių.

Pagal skrydžio nuotolį ,,Lituanicos‘‘ lakūnai pasiekė antrą rezultatą pasaulyje – net 6411 km, o pagal išbūtą laiką ore – ketvirtą (37 val. 11 min.). Ruošiantis skrydžiui lakūnai sudarė testamentą, kuriame nurodė, kad nepasisekus ,,Lituanicos‘‘ skrydžiui, lietuviai tęstų jų pradėtą žygį ir įveiktų Atlanto vandenyną.

Kauno rajono savivaldybės nuotrauka

Ryšių su visuomene skyriaus ir Kauno rajono savivaldybės informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content