Iš Kauno – į Charkivą: per mėnesį Ukrainą pasiekė du vilkikai humanitarinės paramos

Pagalba kovojančiai Ukrainai ir toliau nesustoja. Vien birželį iš Kauno į Charkivą nugabenta beveik 60 palečių maisto produktų, priemonių kūdikiams, asmens higienos ir švaros prekių. Du vilkikus sausakimšai užpildė Kauno savivaldybė drauge su Švedijos miestu-partneriu Vekše ir pavieniais geradariais. Kita humanitarinė siunta planuojama rugpjūtį – kauniečiai ir toliau kviečiami prisidėti prie maisto produktų bei kitų būtinų priemonių tiekimo ukrainiečiams.

Dovana Kaunui – parama Ukrainai

Tęsiant Kauno inicijuotą paramos rinkimo kampaniją „Ne ašaromis, o darbais“, į brolišką Charkivo miestą išsiųsti dar du vilkikai su reikalingiausiomis prekėmis nuo karo kenčiantiems Ukrainos žmonėms. Iš viso – 59 paletės ilgo galiojimo produktų ir kūdikių maisto, sauskelnės, švaros bei higienos reikmenys.

Pirmasis vilkikas Ukrainą pasiekė dar birželio viduryje. Netrukus užpildytas ir antrasis – didelį kiekį maisto produktų ir asmeninės higienos priemonių nupirko savivaldybė ir Vekšės miestas. Šis Kaunui giminingas Švedijos miestas-partneris nutarė prisidėti prie kauniečių iniciatyvos dar gegužės mėnesį.

„Pakvietėme Vekšės miesto atstovus apsilankyti viename iš didžiųjų Europos kultūros sostinės renginių. Paprastai svečiai atvyksta su simbolinėmis dovanomis miestui. Šįkart Vekšės vicemerė maloniai nustebino. Švedai žinojo apie Kauno iniciatyvą teikiant paramą Ukrainai ir vietoje tradicinių suvenyrų paskyrė beveik 20 tūkstančių eurų, taip prisidėdami prie mūsų pagalbos karo niokojamai šaliai“, – pasakojo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Geri pavyzdžiai įkvepia

Pastaroji humanitarinės pagalbos siunta išvyko į paskirstymo punktą Lucke. Iš čia ji pasiekė Charkivą ir jo apylinkes. Nors šio miesto populiacija sumažėjo trečdaliu – apie pusė milijono ukrainiečių pasitraukė, tačiau pagalbos vis dar reikia maždaug milijonui charkiviečių.

„Noras padėti Ukrainai suvienija ir peržengia miestų ribas bei valstybių sienas. Į pagalbą Charkivui stojo Kauno miestas-partneris Vekšės savivaldybė iš Švedijos. Taip pat sulaukiame įkvepiančių pavyzdžių. Štai, vienas žmogus nuperka per tūkstantį šokoladų ir jau kitą dieną teiraujasi kaip bei kuo dar galėtų prisidėti“, – pasakojo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Pasak jo, kiekvieno gyventojo ar verslo organizacijų indėlis nepaprastai svarbus, ypač dabar, kai paramos srautai ima mažėti, žmonės jaučiasi pavargę nuo naujienų srauto apie karą.

Nauja siunta – rugpjūtį

Per liepą Kaunas toliau komplektuos pagalbos paketus Charkivui. Miestas tęsia didelės apimties maisto produktų, higienos ir kitų prekių viešuosius pirkimus. Jau šiuo metu sandėliuose paruošta nemaža dalis būsimos siuntos. Vekšės savivaldybė prie kito humanitarinės pagalbos paketo taip pat planuoja prisidėti medicininėmis priemonėmis.

Norintieji ir toliau tiesti pagalbos ranką Ukrainos žmonėms, gali prisidėti higienos ir švaros priemonėmis, sauskelnėmis ir ilgai negendančiais maisto produktais. Dėl paramos perdavimo didesniais kiekiais būtina susitarti iš anksto (skambinti tel. +370 616 45 772) arba el. paštu [email protected].

Iki šiol Ukrainos miestams Kaunas jau perdavė 10 keleivinių miesto autobusų, tiek pat greitosios medicinos pagalbos mikroautobusų ir penkis policijos automobilius pakrautus maisto produktais, medikamentais ir kitais būtiniausiais daiktais. Taip pat nugabenti trys sausakimši vilkikai įvairios humanitarinės paramos.

Miestas pagalbą organizuoja drauge su viešąja įstaiga „Mums rūpi!“, prisidedančia ne tik daiktais, bet ir koordinuojančia muitinės procedūras. Organizacija nuo 2014 metų aktyviai padeda Ukrainai siųsdami humanitarinę pagalbą ir rūpindamiesi  Lietuvoje apsistojusiais šios šalies žmonėmis.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content