Valstybės diena kitaip: motociklų žygis per Lietuvą

Liepos 6-ąją, vidurdienį, Kaune, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, prasideda Vytauto Didžiojo šaulių (Kauno apskr.) 2-osios rinktinės motošaulių ir Kelių policijos pareigūnų motorizuotas žygis per Lietuvą, skirtas Valstybės dienai paminėti.

Per keturias kelionės dienas, žygio dalyviai su kovine šaulio ekipuote ir ginkluote lankysis skirtinguose miestuose ir susitiks su vietos policijos pareigūnais, ugniagesiais, medikais bei vietos gyventojais. Susitikimuose visi norintieji galės iš arčiau apžiūrėti šaulių ginkluotę, ekipuotę ir, žinoma, motošaulių plieninius žirgus.

„Kauno Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės motošaulių būrys sukurtas siekiant įprasminti ir pratęsti Abiejų Tautų Respublikos sparnuotųjų husarų istorinę atmintį bei tradicijas, rengti šaulius šalies gynybai bei pagalbai kitoms tarnyboms pasitelkiant šiuolaikinius žirgus – motociklus. Šauliai nori būti arčiau kiekvieno žmogaus, todėl atvyksta pas jus“, – sako Kęstutis Ščevinskas, Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės motošaulys, vienas iš iniciatorių atkurti sparnuotųjų husarų tradicijas.

Žygio metu susitikimuose raginama aukoti Ukrainos kovotojams, o už surinktus pinigus bus nupirktas jiems reikalingas elektrinis motociklas.

„Dėkojame Lietuvos kelių policijai, kurios pareigūnai motociklais saugiai lydės motošaulius viso žygio per Lietuvą metu. Motošaulių žygis turi dvi intencijas – atšvęsti Valstybės dieną bendraujant su visuomene, parodant šauliškas veiklas, ir surinkti lėšų motociklui, kurį nupirkę perduosime Ukrainoje už laisvę kariaujantiems kariams. Žinome, kad toks poreikis yra, tad norime Ukrainos kovotojams padėti – jie juk gina mūsų visų ramybę“, – sako Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės vadas ats. kpt. Vytautas Žymančius, taip pat dalyvausiantis motociklų žygyje.

„Mūsų tarnybos pareigūnai – stiprūs, ryžtingi bei savo kraštą mylintys žmonės, todėl jungiamės į šį žygį.  Kartu su šauliais mes siekiame vieno tikslo – saugios Lietuvos. Kelių policija gali sudominti  ir paskatinti jaunus žmones rinktis tarnybą Tėvynei Lietuvos policijoje. Tai galimybė dirbti su pačiomis naujausiomis technologijomis ir technika saugant žmonių gyvybes šalies keliuose“, – sako Vytautas Grašys, Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas.

Liepos 6–9 d. Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės motošaulių ir partnerių – policijos pareigūnų – kolona keliaus maršrutu Kaunas–Palanga–Šiauliai–Panevėžys–Kernavė.

Liepos 6 d. 21 val. Palangoje žygio dalyviai su savo plieniniais žirgais dalyvaus giedant Lietuvos himną, o kituose miestuose rengs susitikimus miesto viešose erdvėse su visuomene, supažindins su šauliškomis veikloms ir galimybe tapti šauliais, savo darbą taip pat pristatys policijos pareigūnai, ugniagesiai, Greitosios medicinos pagalbos paramedikai, Kraujo donorystės centro atstovai, KASP kariai. Vyks diskusijos apie tai, ką kiekvienas pilietis gali ir turi nuveikti Tėvynės labui.

„Kiekvieno piliečio reikia Lietuvai, tik gal ne kiekvienas dar atrado, ką gali ir turi nuveikti Tėvynės labui. O gal motošauliai įkvėps ir paskatins? Susitikime Kaune, Palangoje, Žemaičių Kalvarijoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Ukmergėje bei Kernavėje“, – kviečia Vytauto didžiojo šaulių 2-osios rinktinės vadas ats. kpt. Vytautas Žymančius.

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content