Kaunas kviečia į Jonines Santakoje: šventinė etnostiliaus programa ir populiarių atlikėjų koncertas

Trumpiausia naktis metuose ir paparčio žiedo paieškos jau visai čia pat. Joninių šventė Kaune, naujai atgijusiame Santakos parke – ketvirtadienio (birželio 23 d.) vakarą. Jonų, Janinų ir visų kauniečių laukia tradicinės apeigos, vainikų plukdymas, keramikos dirbtuvės ir kitos pramogos. Šventę po atviru dangumi vainikuos grupių „Rondo“ bei „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertas.

„Atgimęs Santakos parkas – puiki vieta šventėms bei susibūrimams, tad Jonines pasitiksime būtent čia. Kviečiame visus kauniečius pasidžiaugti vasariška šiluma ir miesto žaluma ten, kur suteka dvi didžiausios Lietuvos upės. Ne paslaptis, kad būtent per Jonines dangus iškrečia įvairių netikėtumu, bet gera už orus dar svarbiau – gera kompanija. Tegul trumpiausia metų naktis būna kupina geriausių emocijų ir ilgai išliekančių prisiminimų,“ – sakė Kauno miesto mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Simboliais primins saulėgrįžą

Šventės dalyviams paruoštos pramogos ir veiklos startuos 18.30 val. Kauno apskrities viešoji biblioteka padės kurti atvirukus su spalvotais augalų antspaudais. Taikomosios dailės mokykla – iš siūlų gaminti lėles, tapsiančias jaukiu Joninių šventės suvenyru.

Kauno kultūros centro tekstilės studija „Gijų sodai“ kvies konstruoti magiškus stiklinius žibintus. Norintieji galės nusivyti dvispalves ar trispalves apyrankes iš natūralios odos, naudojant senovinę metodiką ir tradicinius įrankius. Taip pat iš metalo nusikalti pakabukus, išmargintus baltiškais simboliais, būdingais saulėgrįžos šventei.

Edukacijų erdvėje veiks keramikos dirbtuvės. Čia laukia pažintis su moliu ir jo savybėmis, puodų bei senovinių indų gaminimas lapeliniu keramikos būdu.

Tarp Neries ir Nemuno

Vienas iš svarbiausių šventės atributų – vainikas. Juos nusipinti iš laukinių gėlių bei žolynų padės profesionalūs floristai. Jie papasakos apie svarbiausias Joninių puokštės ar vainiko gėlynų – ramunių, rugiagėlių, dobilų, jonažolių ir kitų augalų – savybes, jų simbolines reikšmes.

Savo pintą vainikėlį šventės dalyviai galės paleisti į čia pat tekančias Nemuno ar Neries upes. Žolynus renginiui dovanoja Lietuvos liaudies buities muziejus.

Dainuoti ir šokti drauge

Parke netils muzika, kviesianti ne tik dainuoti drauge, bet ir smagiai pašokti. Pagrindiniu vakaro akcentu taps  koncertas „Kaunas švenčia Jonines!“. Jo pradžia – 19.30 val. Scenoje pasirodys „Lietuvos balso“ dalyvė Paulina Paukštaitytė, tris dešimtmečius skaičiuojantys lietuviškos estrados mohikanai – grupė „Rondo“ ir abejingų nepaliekantys energingieji „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Įžangą šventinei nakčiai paskelbs Kauno kultūros centro folkloro ansamblis „Gadula“, sutartinių giedotojų grupė „Sasutalas“, Kauno rajono Babtų kultūros centro Vandžiogalos laisvalaikio salės kapela.

Lietuviška vasara – neprognozuojama, todėl žiūrovai kviečiami nepamiršti lietpalčių bei skėčių, o patogiam ir ilgam vakarui pasirūpinti pledais ar kėdutėmis.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content