Mažojo futbolo „Leisure Leagues“ festivalis pirmą kartą vyks Kaune

Jau šį penktadienį, gegužės 13 dieną, pirmą kartą „Laisvalaikio lyga tavo mieste“ festivalis įvyks Kaune. Festivalio pradžia – 18 valandą, o tiksli vieta – Kovo 11-osios gimnazijos stadionas (adresas: Kovo 11-osios g. 50).

Praėjusiais metais Lietuvos mažojo futbolo asociacija į Lietuvą atvedė visame pasaulyje žinoma mažojo futbolo franšizę – „Leisure Leagues“. Tai atlikta „Laisvalaikio lyga tavo mieste“ projekto pagalba, kuris yra finansuojamas Sporto rėmimo fondo (SRF) lėšomis, kurias administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Vienas iš šio trijų metų projekto tikslų – surengti mažojo futbolo festivalius, supažindinti Lietuvos gyventojus su mažojo futbolo nauda bei skatinti jų fizinį aktyvumą.

Praėjusiais metais ši iniciatyva startavo surengiant keturis mažojo futbolo festivalius skirtinguose Lietuvos regionuose, o šiais metais festivalių maratonas prasidėjo Vilniuje, kuriame susirinko šimtai įvairaus amžiaus dalyvių.

Būtent šiame stadione jau vyksta ir kelios „Laisvalaikio lygos“ pirmadieniais ir ketvirtadieniais, o šį penktadienį festivalio organizatoriai su mažuoju futbolo sieks supažindinti kuo platesnę Kauno auditoriją.

Visi atvykę į festivalį galės pažaisti mažąjį futbolą bei sudalyvauti kitose aktyviose veiklose: apšilimo pratimai, kamuolio žongliravimo rungtis, estafetės, tikslumo bei bulitų iššūkyje. Būtent bulitai yra įdomioji mažojo futbolo dalis, kuri naudojama net ir mažojo futbolo Pasaulio čempionatuose – ten mušami ne baudiniai, o kaip ledo ritulyje atliekama bulitų serija. Tuo pat metu gerą nuotaiką festivalyje padės išlaikyti futbolo entuziastas ir didele meile šiai sporto šakai pasižymintis Juozas Liesis.

„Praėjusiais metais festivalio Kaune neturėjome, todėl labai smagu, kad jau šį penktadienį apsilankysime Lietuvos Laikinojoje sostinėje. Dar iki festivalio Kaune buvo sukurtos kelios „Laisvalaikio lygos“, todėl esame tikri, kad mažąjį futbolą Kaunas tikrai mėgsta, bet į festivalį kviečiame ne tik tuos, kurie mėgsta žaisti su kamuoliu, o ir tuos, kurie dar to nėra darę.

Mažasis futbolas yra puiki terpė pažinti patį futbolą ir pajausti, kokias geras emocijas jis sukelia. Kviečiame visus kauniečius ir aplink Kauną gyvenančius žmones atvykti į Kovo 11-osios gimnazijos stadioną bei aktyviai praleisti penktadienio vakarą. Visų atvykusių lauks ir simbolinės atminimo dovanėlės, leisiančios prisiminti, kad dalyvavote mažojo futbolo festivalyje bei proga laimėti „Arimex“ bendrovės prizų“, – sakė „Laisvalaikio lyga tavo mieste“ projekto vadovas Tomas Butkus.

„Leisure Leagues“ – tai Jungtinėje Karalystėje dar 1990 metais atsiradusi organizacija, kuri suteikia puikias galimybes varžytis įvairiose mažojo futbolo formato lygose ir siūlo išmanią platformą lygų, žaidėjų bei teisėjų administravimui. Nuo 2017 metų „Leisure Leagues“ franšizė pradėjo sparčiai plisti po visą pasaulį ir jau yra tokiose valstybėse kaip JAV, Prancūzija, Olandija, Belgija, Graikija, Lenkija, Vokietija, Meksika, Lenkija ir daug kitų, o nuo šių metų startuos ir Lietuvoje. „Leisure Leagues“ ambasadoriumi Lietuvoje yra buvęs garsus Lietuvos futbolininkas Deividas Šemberas.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content