Kaunas – Ukrainai: nauja humanitarinė siunta ir greitosios pagalbos bei policijos automobiliai

Artimiausiu metu iš Kauno į Ukrainą išvyks 8 greitosios medicinos pagalbos ir 5 policijos automobiliai, pakrauti tvarsliava bei turniketais. Humanitarinę siuntą papildys kauniečių parama – praėjusį savaitgalį prie PLC „Mega“ surinktas beveik pilnas autobusas būtiniausių daiktų – sauskelnių, higienos bei švaros prekių ir kitų buities reikmenų. Taip pat centralizuotai perkami stambūs kiekiai greitai negendančio maisto ir trūkstamų medikamentų.

Plati pagalbos geografija

Antradienį posėdžiavusi Kauno taryba vieningai palaikė miesto ketinimus ir toliau siųsti paramą karo niokojamos Ukrainos žmonėms. Šįkart humanitarinė pagalba bus adresuota Ukrainos įstaigoms Charkive, Kyjive, Lvivo ir Rivnės srityse.

„Palaikydami nuolatinį ryšį su kolegomis Ukrainoje, sulaukiame prašymų ne tik iš mūsų miestų-partnerių, bet ir kitų šalies regionų, tarptautinių fondų atstovų. Stengiamės pagal galimybes maksimaliai atliepti poreikius, organizuodami paramą jiems čia ir dabar. Kad ir kiek resursų tam skirtų savivaldybė, pirmiausia turime padėkoti ir atiduoti pagarbą kauniečiams. Žmonių prisidėjimas čia ypač svarbus“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Ukrainos sveikatos ministerijos Nacionalinei specializuotai vaikų ligoninei „Okhmatdyt“ į Kyjivą iškeliauja 7 „Volkswagen“ greitosios pagalbos mikroautobusai. Būtent į šią ligoninę Ukrainos sostinėje vežama dauguma nukentėjusių vaikų. 

Dar vienas greitosios pagalbos automobilis perleidžiamas tarptautiniam paramos fondui „Ostanij bastion“, su kuriuo dirba Ukrainos ginkluotosios pajėgos. 

Per viešuosius pirkimus įsigytos medicininės pagalbos ir asmens higienos priemonės bus perduotos Jurijaus Semeniuko klinikinei ligoninei Rivno srityje bei Lvivo regionui.

Dėmesys broliškam Charkivui

Charkivo miestui Kaunas perduos didelį medicininių priemonių paketą karo zonoje dirbantiems medikams – dešimtis tūkstančių vienetų įvairaus tipo tvarsliavos ir turniketų.

Kauno savivaldybė Charkivui perleis ir penkis „Dacia“ automobilius. Ne vienerius metus Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui tarnavusios transporto priemonės drauge su pareigūnų surinkta parama iškeliaus kolegoms ukrainiečiams.

„Esame dėkingi kauniečiams, kurie nepasiduoda apatijai, pagal išgales prisideda ir dar prisidės prie humanitarinės pagalbos daiktais ar paaukotomis lėšomis. Taip pat nenuilstamai dirbantiems savanoriams, ypač iš Raudonojo kryžiaus. Kiekvieno indėlis čia – gyvybiškai svarbus ten“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos Ekstremalių operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Pasak jo, nepaisant nedėkingo oro, savaitgalį prie prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ atvyko daug geradarių. Charkivui skirtoje paramos akcijoje sauskelnėmis, higienos ir švaros reikmenimis bei kitomis prekėmis užpildytas visas autobusas.

Solidžia piniginių lėšų suma pasipildė ir specialioji paramos Ukrainai sąskaita. Vien per savaitgalį paaukota per du tūkstančius eurų. Šie pinigai papildys savivaldybės skirtas lėšas centralizuotam  medikamentų ir ilgo galiojimo maisto produktų pirkimui.

Paramą rinks ir toliau

Kaunas numatęs ir toliau tęsti nenutrūkstamą deficitinių prekių bei priemonių tiekimą su Rusijos karine agresija kovojančiai Ukrainai. Kauniečiai kviečiami prisidėti prie miesto pagalbos daiktais, piniginėmis aukomis ar kitais būdais. Platesnė informacija: ukraina.kaunas.lt.

Gyventojai laukiami nuolat veikiančiame paramos rinkimo punkte Vilijampolėje, bendrovės „Kauno energija“ kieme (Raudondvario pl. 84, įvažiavimas iš Brastos g.), darbo dienomis nuo 12 iki 19 val. ir šeštadieniais – nuo 10 iki 15 val.  

Paramą piniginėmis lėšomis kauniečiai gali pervesti į specialiąją sąskaitą: LT594010042500388593 (Luminor Bank AS Lietuvos skyrius; gavėjas – Kauno miesto savivaldybės administracija; mokėjimo paskirtis: PARAMA UKRAINAI).

 

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content