Kauno parama ligoninėms – mobilūs keltuvai lengvesniam medikų darbui ir pacientų patogumui

Sunkiai judantys ligoniai ir juos aptarnaujantis medikų personalas neretai susiduria su sunkumais dėl pacientų mobilumo. Nuo šiol keliose gydymo įstaigose slaugytojai šias funkcijas galės atlikti kiek lengviau. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninės Kauno klinikoms bei Kazio Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninei Kauno miesto savivaldybė perdavė mobilius keltuvus. Elektriniai įrenginiai ženkliai sumažins fizinės jėgos poreikį, užtikrindami patogesnį pacientų perkėlimą iš vienos vietos į kitą.

„Kad medikų darbas įtemptas ir sunkus, suprantame kiekvienas. Tačiau kartais net nepagalvojame, jog čia prireikia ir daug fizinės jėgos. Ypač, kai tenka rūpintis sunkiais ligoniais, judėjimo negalią turinčiais žmonėmis. Norisi, kad ir patys pacientai ligoninėje jaustųsi oriai, kiek galima komfortiškiau. Tikimės, nauji keltuvai palengvins slaugytojų darbą ir galbūt padės išvengti traumų, išvengiant ligonių kilnojimo rankomis. Jeigu ši priemonė pasiteisins, padėsime įsigyjant jų ir daugiau“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Mobilūs elektriniai keltuvai padeda maksimaliai saugiai ir patogiai perkelti ar pervežti gulintį pacientą į reikiamą vietą. Funkcionalus prietaisas, galintis žmogų apsukti 360 laipsnių kampu, pajėgus išlaikyti svorį iki 220 kg.

Portugalijoje surinkti keltuvai turi integruotą siūbavimo slopinimo technologiją, yra kompaktiški – jų sulankstymui nereikia jokių įrankių. Lovoje ar kėdėje patogiai įsitaisiusį žmogų pakelia ir pasodina hidraulinis mechanizmas.

„Mobilieji elektriniai keltuvai pasitarnaus ne tik personalui, mūsų pacientams, bet ir jų artimiesiems. Reabilitacija neapsiriboja ties ligonine – procesui persikėlus į namus, tokiais ar panašiais įrenginiais mokės naudotis ir šeimos nariai“, – teigė Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius.

Penki nauji keltuvai paskirstyti LSMU ligoninės Kauno klinikų Neurochirurgijos, Intensyvios terapijos, Endokrinologijos, Nefrologijos skyriuose ir Kulautuvos reabilitacijos ligoninėje.

Dar 3 analogiški elektriniai keltuvai neatlygintinai patikėti Kauno K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninei.

Kartu su mobiliais įrenginiais Kauno savivaldybė perdavė ir universalius diržus, skirtus ligonių kėlimo ar maudymo funkcijoms atlikti.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content