Karo muziejuje pristatoma paroda apie Vytautą Landsbergį-Žemkalnį

Balandžio 1 d. (penktadienį) 13.00 val. Vytauto Didžiojo karo muziejuje (K. Donelaičio g. 64, Kaunas) įvyks parodos „Vytautas Landsbergis-Žemkalnis. Lietuvą ginti ir statyti“ atidarymas. Atidarymo metu bus pristatytas vieno žymiausio Lietuvos architekto, Nepriklausomybės kovų dalyvio, savanorio Vytauto Landsbergio-Žemkalnio architektūrinis ir karinis palikimas – asmeniniai daiktai, garso įrašai ir kita.

Renginyje dalyvaus ypatingi svečiai – apie tėvą parodos atidaryme papasakos muzikos, meno ir kultūros istorikas, publicistas, politikas ir visuomenės veikėjas prof. Vytautas-Landsbergis, taip pat prisiminimais apie V. Landsbergį-Žemkalnį pasidalins anūkė Birutė Landsbergytė. Kviečiame apsilankyti!

Parodos organizatorius: Vytauto Didžiojo karo muziejus

Partneriai: VŠĮ Landsbergių šeimos namai, Lietuvos literatūros ir meno archyvas

Apie parodą „Vytautas Landsbergis-Žemkalnis. Lietuvą ginti ir statyti“

Paroda „Vytautas Landsbergis-Žemkalnis. Lietuvą ginti ir statyti“ paremta Landsbergio-Žemkalnio gyvenimo moto – Lietuvą ginti ir statyti, todėl parodoje su jo asmenybe galima susipažinti per dvi perspektyvas – architektūrinę bei karinę. Gynimo tema atskleidžiama per nuotraukas iš karinės tarnybos Lietuvos kariuomenėje, o statymo motyvas atsispindi instaliacijoje. Parodoje lankytojai galės artimiau pažinti V. Landsbergio-Žemkalnio biografijos detales ir asmeninį jo indėlį tarpukario ir sovietinės Lietuvos istorijai – bus pasakojama apie savanoriavimo Lietuvos kariuomenėje ir dalyvavimo Nepriklausomybės kovose laikotarpį, patirtį jam dirbant dėstytoju, architektu ir t.t.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content