Kauno taryba atleido susikompromitavusį V. Šiliauską ir paskyrė laikinąjį administracijos vadovą

Reaguojant į teisėsaugininkų informaciją dėl Viliaus Šiliausko galimai padarytos korupcinės nusikalstamos veikos, antradienį posėdžiavusi miesto taryba vienbalsiai priėmė sprendimą atleisti ligšiolinį Kauno savivaldybės administracijos direktorių iš pareigų. Jį artimiausiems trims mėnesiams pakeis iki šiol direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjęs Tadas Metelionis.

Atsižvelgiant į viešai pateiktą informaciją apie savivaldybės administracijos direktoriui pareikštus įtarimus dėl kyšininkavimo, toks galimas šiurkštus tarnybinis pažeidimas sulaukė kategoriško vertinimo. Praradus politinį pasitikėjimą, V. Šiliausko atleidimo iš pareigų procedūrą inicijavo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Jau sakiau ir dar kartą pakartosiu: vagių, kyšininkų vieta yra kalėjime. Nesižvalgysiu į praeitį, kokios valdininkų virtinės kadaise buvo išvestos iš šio pastato su antrankiais – tegul tai lieka konservatorių istorijai. Gėda prieš kauniečius, kad to neišvengta ir dabar. Darysime viską, kad tokie apgailėtini įvykiai daugiau nepasikartotų“, – tvirtino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Meras lygiagrečiai pateikė siūlymą pavesti Kontrolės ir audito tarnybai atlikti Kauno savivaldybės administracijos ir bendrovės „Autokausta“ sudarytų sutarčių veiklos auditą. Pritarus Miesto ūkio ir paslaugų komiteto pastabai, bus peržiūrėtos visos V. Šiliausko pasirašytos sutartys laikotarpiu nuo 2018 m. lapkričio 14 d. iki 2022 kovo 9 d. Sprendimo projektas sulaukė tvirto tarybos pritarimo.

Antradienį Kauno miesto taryba apsisprendė ir dėl laikino administracijos direktoriaus. Nuo kovo 23 d. trims mėnesiams, kol bus paskirtas Kauno savivaldybės administracijos direktorius, laikinai eiti pareigas pavesta T. Metelioniui, iki šiol ėjusiam savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content