Kaune gimnazistai motyvuojami tapti pedagogais

Kauno Maironio universitetinė gimnazija, bendradarbiaudama su Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriumi, Kauno švietimo inovacijų centru ir Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademija, nuo 2022 m. rugsėjo 1 d. atidaro naują ugdymo krypties klasę, kurioje bus rengiami būsimieji pedagogai. 

Ugdymo krypties klasėje, be bendrųjų ugdymo dalykų, siūloma:

  • pedagogikos, psichologijos pamokos Vytauto Didžiojo universiteto patalpose (pamokas veda gimnazijos mokytojai ir universiteto dėstytojai);
  • nemokamos mokytojų ir universiteto dėstytojų dalykų konsultacijos;
  • mokymai, seminarai Kauno švietimo inovacijų centre (užsiėmimams vadovaus žinomi įvairių sričių specialistai);
  • pedagoginė praktika, stažuotė darželiuose, įvairaus profilio mokyklose (vyksta kasmet, kiekvieną pusmetį);
  • išvykos, pažintinės ekskursijos į kitas Lietuvos, kaimyninių šalių bendrojo ugdymo mokyklas;
  • konsultacijos, diskusijos savęs pažinimo, asmeninio augimo, pedagoginės veiklos temomis;
  • dalyvavimas renginiuose švietimo tematika, projektinėje veikloje;
  • susipažinimas su švietimo lyderiais, ugdymo krypties ekspertais bei universiteto studentais;
  • galimybė „pasimatuoti“ pedagogo profesiją tampant jaunaisiais mokytojais.

Į gimnazijos (9) ugdymo krypties klasę kviečiami mokytis visi pageidaujantys mokiniai, norintys atrasti savo poreikius atitinkančią veiklą, įgyti žinių ir gebėjimų, reikalingų pedagogo profesijai, pasitikrinti pašaukimą bei pasirengti būsimoms studijoms.

Tikimasi, kad būsimųjų pedagogų rengimas dar mokyklos suole atlieps visuomenės poreikius sprendžiant mokytojų trūkumo problemą.

Informacija apie priėmimą: http://kmug.lt/priemimas-i-gimnazija/priemimo-tvarka/

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content