Elektroninis leidinys nukentėjusiems nuo nusikaltimų

Gyventojai kviečiami susipažinti su elektroniniu informaciniu leidiniu „Ką turi žinoti nukentėjęs asmuo?“. Jame pateikiama svarbiausia informacija ir kontaktai, susiję su pagalba atsitikus nelaimei.

Leidinio tikslas – užtikrinti, kad nuo nusikalstamos veikos nukentėjęs asmenys žinotų savo teises ir galėtų jomis efektyviai naudotis. Taip pat neatidėliotinai gautų būtinąją pagalbą bei kreiptųsi dėl jos nuo nusikalstamos veiklos nukentėjusiems asmenims skirtą tarnybą.

Leidinyje skelbiam informacija, kur nukentėjusieji nuo nusikaltimų turėtų kreiptis skubios pagalbos, kokios yra nukentėjusiųjų ir nusikaltimų teisės, kaip galima pateikti skundą. Be to, leidinyje aprašytos išlaidų, susijusių su patirta žala kompensavimo sąlygos, advokato teisinės pagalbos suteikimo galimybės, pagalbos tarnybų teikiamos paslaugos, jų kontaktai ir kita aktuali informacija.

Elektroninį informacinį leidinį galima rasti: bit.ly/informacija-nukentejusiems

Leidinio versija, pritaikyta žmonėms su negalia: bit.ly/informacija-nukentejusiems2

Teisingumo ministerijos informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content