Duris atvėrė naujieji Kauno ledo rūmai

Antradienį specialioje ceremonijoje atidaryti naujieji Kauno ledo rūmai. Pandemijos metu kaip vakcinacijos centras visuomenei tarnavęs pastatas pradėjo veikti pagal savo tikrąją paskirtį, o atidarymo proga su juo galėjo susipažinti visi kauniečiai ir miesto svečiai.

Kauno ledo rūmų atidarymo simbolinę juostelę perkirpo Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, „Žalgirio“ organizacijos direktorius Paulius Motiejūnas, asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus, Lietuvos kerlingo asociacijos generalinis sekretorius Vygantas Zalieckas ir Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė.

„Labai džiaugiamės, kad galime visuomenei pristatyti šiandien duris atveriančius Kauno ledo rūmus. Daug kauniečių su šiuo pastatu jau spėjo susipažinti, kai čia veikė vakcinacijos centras, tačiau šiandien kviečiame į jį pažvelgti nauju žvilgsniu, – sakė P.Motiejūnas. – Ilgai lauktas žiemos sporto kompleksas suteiks galimybę treniruotis įvairių sporto šakų atstovams. O svarbiausia, kad ledo aikštelėmis galės mėgautis ir visi Kauno gyventojai bei miesto svečiai, kuriuos pakviesime į masinius čiuožinėjimo seansus.“

Daugiafunkciame žiemos sporto komplekse – apie 800 vietų žiūrovams, dvi ledo aikštės, kuriose gali vykti kerlingo, dailiojo ar greitojo čiuožimo treniruotės, nacionaliniai ir tarptautiniai turnyrai. Ledo rituliui yra pritaikytos erdvios rūbinės ir specialios sportininkų aprangų džiovyklos.

Atidarymo proga Kauno ledo rūmų pirmieji lankytojai galėjo nemokamai mėgautis dailiojo ir sinchroninio čiuožimo pasirodymais.

Vėliau įvyko parodomosios ledo ritulio rungtynės tarp „Kaunas City“ ir Vilniaus „Hockey Punks“ komandų, prieš kurias tylos minute buvo pagerbtos karo Ukrainoje aukos.

„Ledo rūmai jau įėjo į Kauno istoriją. Tikiu, kad čia paskiepijus apie 200 tūkst. kauniečių, tikrai buvo apsaugotas ar išgelbėtas ne vienas žmogus. Vadinasi, pastatėme ne tik gana greitai, bet ir pačiu laiku. Esu dėkingas prie šio projekto dirbusiai komandai.

Dabar norisi, kad šia erdve mėgautųsi žiemos sporto šakų profesionalai ir čiuožimo entuziastai. Žinau, kad objektą perduodame valdyti į tikrai patikimas rankas“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Nuo kovo 2 dienos Kauno ledo rūmai jau bus atviri ir visiems norintiems išmėginti ledą – vyks masiniai čiuožimai, startuos įvairūs būreliai ir rungtynės, o esant poreikiui bus rengiamos parodos ar net koncertai.

Ledo mėgėjams taip pat bus suteikiama galimybė išsinuomoti visą aikštę, o kiek vėliau pastate veiklą pradės ir naujai įsikūrusi „Caffeine“ kavinė.

Įsigyti bilietus į čiuožimo seansus ar vyksiančius sporto renginius galima interneto svetainėje www.kaunoledorumai.lt.

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content