Vasario 16-ąją Kaune – šviesos instaliacijos, tradicija tapę renginiai ir apdovanojimai „Aš – dalis Tavęs“

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną pasitinkantis Kaunas šiemet kviečia švęsti iškilmingai ir ryškiai. Vasario 16-osios išvakarėse ir šventinę dieną kauniečių bei miesto svečių lauks patriotiškumo jausmą puoselėjantys renginiai. Senamiestį ir Laisvės alėją nuspalvins šviesos instaliacijos. Pagrindiniu akcentu taps simbolinė Kauno dovana visai Lietuvai – apdovanojimų ceremonija „Aš – dalis Tavęs“ ir unikalus koncertas per TV3.

Garbingi įvertinimai iškilioms asmenybėms

„Vasario 16-oji – ypatinga istorinė diena Lietuvai, kurią Kaune kasmet minime iš širdies. Ši data daug reiškia valstybei ir kiekvienam iš mūsų. Ji pažadina įkvėpimą kurti gerovę ne skambiais žodžiais, o naudingais darbais, puoselėti vienybę ir pagarbą vienas kitam. Tad šią progą norime švęsti įsimintinai ir prasmingai“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kviesdamas visos Lietuvos žmones pasitikti valstybinę šventę drauge su kauniečiais.

Iš carinės imperijos gniaužtų išsivadavusių ir savo nepriklausomybę paskelbusių dešimties šalių atlikėjai pirmą kartą per šimtą metų susitiks vienoje scenoje. Vasario 16-osios vakarą nuo 19.30 val. TV3 televizijos eteryje žiūrovai išvys ryškiausius Lietuvos ir istoriškai artimų valstybių muzikantus.

Išskirtinis koncertas vainikuos iškilmingą apdovanojimų ceremoniją „Aš – dalis Tavęs“. Tai  kasmetine tradicija tapęs Kauno pagarbos ženklas miesto vardą ir visą Lietuvą garsinančioms asmenybėms, organizacijoms bei herojams už jų pilietiškumą bei atsidavimą savo kilnioms iniciatyvoms. Simboliniai ąžuolo motyvų trofėjai įteikiami penkiose nominacijose: „Laisva šalis“, „Šviesi šalis“, „Klestinti šalis“, „Stipri šalis“ ir „Unikali šalis“.

Organizatoriai kol kas nelinkę atskleisti laureatų vardų ir siekia išlaikyti intrigą iki renginio transliacijos pradžios. Vis dėlto užsimenama, jog viena statulėlė jau artimiausiomis dienomis turėtų pasiekti pasaulinio garso įžymybę anapus Atlanto, savo pergalingais pasirodymais kaskart pabrėžiančią ištikimybę lietuviškoms šaknims.

Garsūs atlikėjai iš 10 šalių

Scenoje šventinę nuotaiką kurs praėjusių metų Ukrainos Eurovizijos atrankos nugalėtojai – grupė „GoA“, Sakartvelo estrados ir operos žvaigždė Mariam Roinishvili su Kauno bigbendu bei Suomijos popmuzikos dainininkė ir kantelės virtuozė Ida Elina. Muzikinius kūrinius taip pat atliks Latvijos, Estijos, Lenkijos, Armėnijos, Baltarusijos ir Azerbaidžano atstovai.

Prie užsienio svečių prisijungs žinomi Lietuvos muzikos pasaulio veidai: Marijonas Mikutavičius, „G&G Sindikatas“, Ieva Narkutė, Karina Krysko, Jeronimas Milius, Dainotas Varnas bei Kauno berniukų ir vyrų choras „Varpelis“.

Miestas – pilnas renginių

Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirti renginiai prasidės jau vasario 15 dieną. Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Girstupio padalinyje (Kovo 11-osios g. 24) ansamblis „Smaragdas“ rengia koncertą „Dainos Tėvynei“.

Vasario 16-ąją, artėjant vidudieniui, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje varpų muzikos koncertu kauniečius pasveikins karilionininkė Austėja Staniunaitytė-Proietta. Iškart po to vyks iškilmingas minėjimas – Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, jaunesniųjų karininkų kursų vadų priesaika bei gėlių padėjimas.

12.40 val. veiksmas persikels į čia pat stovinčią sceną. Susirinkusiuosius su švente sveikins ir savo muziką dovanos Rosita Čivilytė, Monika Marija ir Linas Adomaitis.

Platesnė programa ir dar daugiau informacijos apie renginius skelbiama internete: bit.ly/V16-Kaune.

Muziejai ir šviečiančios trispalvės

Vasario 16-osios vakarą nuo 18 val. iki pat paryčių kauniečiai kviečiami pasigrožėti šviesos instaliacijomis Senamiestyje, Laisvės alėjoje bei greta jos. Nušvitusiomis trispalvėmis pasipuoš svarbūs Kauno objektai: Vyčio skulptūra „Laisvės karys“, rotušė, Kauno Maironio universitetinė gimnazija, Kauno valstybinis muzikinis teatras, Kauno miesto savivaldybė, Simono Daukanto tiltas, M. Žilinsko dailės galerija ir „Laisvės“ statula.

Šventinę dieną temines pramogas pristatys ir Kauno miesto muziejus. Jo skyriuose K. Petrausko, Pilies ir L. Zamenhofo gatvėse lankymas tądien – nemokamas. Taip pat savo turtingą istorinę ekspoziciją nemokamai aplankyti kvies Vytauto Didžiojo karo muziejus.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content