Kaunas – Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimuose nominuotas net dviejose kategorijose

Kaunui – dar vienas ypatingas įvertinimas šiais metais: Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimuose (angl. Central and Eastern Europe (CEE)) Kaunas nominuotas kategorijose „Metų proveržis“ (angl. Emerging City of the Year) bei „Metų geriausia universiteto ir verslo partnerystė“ (angl. Best University-Business Cooperation of the Year). Dešimtus metus vykstančiuose prestižiniuose apdovanojimuose laimėtojai bus paskelbti 2022 m. kovo 24-tąją, Varšuvoje vyksiančios iškilmingos ceremonijos metu.

Šiųmetinėje „Metų proveržio“ kategorijoje, Kaunas į TOP ketvertuką pateko su kitais regiono miestais: Kišiniovu, Debrecenu ir Olomoucu. Ši nominacija – tai dar vienas įrodymas, kad augantis miestas ir toliau sėkmingai stiprina ir įtvirtina savo, kaip paslaugų centrams patrauklaus taško regiono žemėlapyje, statusą.

„Toks tarptautinis dėmesys Kaunui – geras pavyzdys, kad gyvename dinamiškame, darniame, į verslą ir investicijas orientuotame mieste. Jis toliau auga, kurdamas vis didesnę pridėtinę vertę čia gyvenantiems žmonėms. Kryptingos ir nenutrūkstamos pastangos lemia spartų ekonomikos sektoriaus vystymąsi Kaune, didina patrauklumą ne tik naujiems verslams, bet ir talentams. O šis patekimas į prestižinį miestų sąrašą – įrodymas, kad judame teisinga kryptimi, todėl verta ir prasminga ją tęsti“, – miesto įvertinimu džiaugėsi Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Apdovanojimų žiuri komisijos neliko nepastebėta ir kita, unikali praėjusių metų iniciatyva – viešojo sektoriaus, aukštojo mokslo ir verslo bendras projektas, skirtas kryptingam talentų ugdymu plėtoti – „Ateitis – elektronikams“.

Pagrindinė problema, kuri buvo sprendžiama komunikacijos projektu – tai ribotas elektronikos inžinerijos kaip perspektyvios karjeros srities žinomumas ir su tuo susijęs elektronikos inžinierių stygius esamose ir naujai į Kauną ateinančiose užsienio kapitalo įmonėse. Projektas bendram tikslui sujungė penkias didžiausias elektronikos komponentų gamybos įmones Kauno regione – „Continental Automotive Lithuania“, „HELLA Lithuania“, „Kitron“, „Littelfuse LT“ ir „Teltonika Networks“, taip pat šiuos specialistus ruošiančias aukštąsias mokyklas: Kauno Technologijos universitetą ir Kauno technikos kolegiją, Kauno miesto ekonominės plėtros agentūrą „Kaunas IN“ bei „Alliance for Recruitment“ vadovą Andrių Francą.

Kauno projektas apdovanojimuose nominuotas kategorijos ir „Metų geriausia universiteto ir verslo partnerystė“ TOP dešimtuką kartu su kitais sėkmingiausiais Rytų ir Vidurio Europos universitetų ir verslo partnerysčių projektais.

Šie metai – ne pirmieji, kuomet Kaunas buvo įvertintas  ir pastebėtas šiuose reikšminguose Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimuose. 2016-aisiais, Kaunas buvo iškovojęs „Greičiausiai augančio verslo paslaugų centro“ vardą ir  nominuotas kitose kategorijose.  Prieš dvejus metus – 2020-aisiais – Kaunas šiuose apdovanojimuose finale taipogi rungėsi dėl „Metų proveržio“ nominacijos.

„Kaunas turi unikalias sąlygas tapti Centrinės ir Rytų Europos paslaugų centrų industrijos lyderiu. Apdovanojimai vertina miesto patrauklumą, kuris jau ne pirmą kartą sulaukia dėmesio šiame renginyje, taip pat ateities potencialą. Stipri švietimo bendruomenės lyderystė, itin aukšta talentų kompetencija ir patraukli miesto infrastruktūra išlieka kertinėmis savybėmis, kurios būtent ir sulaukė organizatorių komisijos dėmesio, skatinant toliau tęsti darbus didinančius miesto patrauklumą paslaugų centrų sektoriui“, – teigė  VšĮ „Investuok Lietuvoje“ verslo paslaugų sektoriaus komandos vadovė Monika Vilkelytė.

Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimai – tai dešimtus metus organizuojamas renginys sutraukiantis miestų bei verslų atstovus iš viso regiono ir atkreipiantis dėmesį į verslo paslaugų centrų sektoriaus svarbą.

Daugiau apie apdovanojimus ir nominacijas, sužinoti galite čia: https://ceeoutsourcingawards.com/.

Nuotraukos autorius A. Aleksandravičius.

VšĮ „Kaunas IN“ verslo skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content