Antrus metus VšĮ „Skirtingos spalvos“ savo darbais mažina socialinę atskirtį Lietuvoje

Antrąjį gimtadienį gruodžio 21 d. šventusi iniciatyvos „Skirtingos Spalvos“ komanda džiaugiasi šių metų rezultatais: suorganizuotos dvejos konferencijos Kauno Žalgirio arenoje, įgyvendinti pokalbiai su visuomenei žinomais asmenimis, kurių istorijas lydėjo sergantiesiems skirti projektai. Pasak iniciatyvos įkūrėjo Daliaus Stankevičiaus, didžiausia šių metų dovana – naujai išleista internetinė svetainė www.skirtingosspalvos.lt.

Socialinė iniciatyva „Skirtingos Spalvos“ siekia kurti didesnį matomumą lėtinėmis bei kitomis ligomis sergantiems asmenims. Visą iniciatyvos veiklą apipina edukacijai ir pokalbiui kviečiantis viltingas turinys, mažinantis socialinę atskirtį Lietuvoje. Įgyvendindami savo tikslą, šiais – antraisiais gyvavimo metais – organizacija susitelkė ties trimis herojų istorijomis.

Siekdami visuomenę supažindinti su sergančiųjų gyvenimo spalvomis bei didinti bendrą supratimą į ligas, iniciatyva pasidalijo atvirais pokalbiais su visuomenei žinomais žmonėmis. Šiemet herojais tapo bipoliniu sutrikimu sergantis aktorius Marius Repšys, Lietuvos autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ valdybos narys Tomas Eicher-Lorka bei pogimdyminę depresiją išgyvenusi televizijos laidų vedėja, #MoterųPasaulyje iniciatyvos įkūrėja, Indrė Stonkuvienė. Su herojų istorijomis galite susipažinti čia.

Vėliau, po pokalbių su herojais, pradėtos transliuoti rubrikos „Patarimai“ laidos. Jų tikslas – kartu su specialistais, gydytojais ar terapeutais suteikti naudingos informacijos sergantiesiems apie gyvenimą su liga ar sutrikimu. Rubrikos „Patarimai” laidas galite rasti čia.

Įgyvendinti projektai suteikė viltį sergantiesiems bei jų artimiesiems neslėpti savo istorijų. Mokyklose vykdytas edukacinis projektas „Kaip pažinti save?“, į autizmo spektro vaikus orientuota socialinė kampanija #DovanokDžiaugsmą ir vis dar tebevykstantis depresijos gydymui skirtas labdaros fondas #nebeNORIUGYVENTI. Iniciatyvos komanda šiemet taip pat surengė du renginius Kauno Žalgirio arenoje: vykusią pirmąją Lietuvoje visuomenei skirtą COVID-19 konferenciją ir antrus metus organizuotą cukrinio diabeto konferenciją.

„Skirtingų Spalvų“ įkūrėjo Daliaus Stankevičius teigimu, iniciatyvos veikla sulaukia vis daugiau dėmesio ir iš visuomenės, ir iš skirtingų įmonės atstovų. „Prisimenu tuos pirmuosius nedrąsius kartus, kuomet viešai teko prabilti pačiam, jog gyvenu su pirmo tipo cukriniu diabetu. Kalbėdamas apie vidų jautiesi pažeidžiamas, bet tuo pačiu ir žmogumi, kuris nori būti lygiaverte visuomenės dalimi. Gyvenimas sudėlioja Tau spalvas taip, kaip jam atrodo geriausiai. Džiaugiuosi, kad tos ryškios spalvos, kurios aplankė mane, pamažu randa ir kitas širdis, norinčias mylėti visus, neskirstant į „jie” ir „mes”. Viliuosi, kad palaikymas, kurio sulaukiame šiomis dienomis nedings, o tik augs į dar įvairesnes spalvas”.

Iniciatyva „Skirtingos Spalvos“ primena, kad daugiau informacijos apie renginius, laidas ir labdaringas kampanijas galite sužinoti www.skirtingosspalvos.lt. Prisidėti prie šios iniciatyvos veiklos taip pat galite įsigydami rankų darbo marškinėlius, įkvėptus sergančiųjų bendruomenei priklausančių herojų istorijomis.

VšĮ „Skirtingos spalvos“ informacija 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content