Pilnamečiai gyventojai kviečiami revakcinuotis sustiprinančiąja doze

Nuo antradienio, spalio 19 d., 18 metų ir vyresni gyventojai, kurie buvo paskiepyti nuo COVID-19 ligos anksčiau nei prieš 180 dienų, kviečiami sustiprinti imunitetą dar viena vakcinos doze. Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į vakcinų suformuoto imuniteto trukmės tyrimus, Europos vaistų agentūros ir Lietuvos ekspertų rekomendacijas.

Registruotis sustiprinančiajai vakcinos dozei galima internetu vakcinavimas.kaunas.lt arba Karštosios linijos trumpuoju telefono numeriu 1808. Vakcinuotis taip pat galima privačiose Kauno sveikatos priežiūros įstaigose.

Šiuo metu vakcinavimo punktai įsikūrę Centro, Eigulių, Žaliakalnio, Dainavos, Šilainių, Panemunės, Vilijampolės ir Gričiupio mikrorajonuose. Visų vakcinavimo punktų darbo laikai, kontaktiniai numeriai ir kita aktuali informacija skelbiami bei nuolat atnaujinami internete: svarbu.kaunas.lt/vakcinacija/ 

„Comirnaty“, „Spikevax“ arba „Vaxzevria“ vakcinomis paskiepyti gyventojai revakcinuojami tik „Comirnaty“ vakcina, o „Janssen“ vakcina paskiepyti asmenys sustiprinančiajai dozei gali pasirinkti „Janssen“ arba „Comirnaty“ vakciną.

12 metų ir vyresniems pacientams, kurie serga lėtinėmis imunitetą silpninančiomis ligomis arba kuriems taikomas gydymas imuninę sistemą slopinančiais vaistiniais preparatais, gydytojo sprendimu sustiprinančioji „Comirnaty“ vakcinos dozė gali būti skiriama anksčiau, t.y. praėjus ne mažiau kaip 28 dienoms nuo antrosios COVID-19 vakcinos dozės suleidimo dienos.

Šiuo metu laukiama daugiau duomenų dėl „Spikevax“ vakcinos naudojimo revakcinacijai ir išvadų dėl gamintojo siūlymo sustiprinančiajai dozei naudoti tik pusę įprastos vakcinos dozės veikliosios medžiagos.

SAM spaudos centro informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content