Pirmoji Kauno kultūros mugė – jau atidaryta

Rugsėjo 3 dieną atidaryta pirmą kartą vykstanti Kauno kultūros mugė. Visą savaitgalį Vienybės aikštėje, Kaune, veikia atviras paviljonas, kuriame kultūros organizacijos ir iniciatyvos pristato savo veiklas, sezono naujienas ir kviečia įsigyti bilietus bei kitas kultūros prekes. Lankytojų taip pat laukia nemokama scenos programa, kurioje – ištraukos iš profesionalių teatro, šokio, cirko ir kitų pasirodymų.

26 kultūros organizacijos ir iniciatyvos

Kauno kultūros mugės tikslas – sukurti erdvę kultūros atstovams ir miestiečiams susitikti bei susipažinti gyvai. Dėl to Vienybės aikštėje įkurtas paviljonas, kuriame žmonių jau laukia Kauno kultūros atstovai, tarp kurių Kauno miesto kamerinis teatras, Nacionalinis Kauno dramos teatras, Lietuvos aviacijos muziejus, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, Kauno fotografijos galerija, Kauno apskrities viešoji biblioteka, Kauno bienalė, ​​kultūros erdvė „Parakas“ ir kt.

Besiruošdamos mugei kultūros organizacijos ir iniciatyvos ieškojo originalių lankytojų pritraukimo būdų bei įdomių veiklų. Pavyzdžiui, Kauno miesto muziejus mugės metu siūlys išbandyti muzikinę dėžę „DJ Folk“ bei kvies į naują renginį „Šokanti L. Zamenhofo gatvė“. Lietuvos aviacijos muziejus į mugę atsivežė skrydžio simuliatorių – parasparnio imituoklį, tad lankytojai turės galimybę patirti virtualų skrydį. O analoginės spaudos ir savilaidos studija  „hands on press“ atsivežė šilkografijos vežimėlį, kurio pagalba lankytojai galės patys išbandyti šią techniką ir atsispausti maišelį arba plakatą.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka mugės metu „atidarys“ biblioteką po atviru dangumi, kurioje lankytojai galės skaityti ir mainytis knygomis. O įkūrimo 100-metį švenčiantis Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus ieškos bendraamžių kauniečių, kuriuos galėtų pasveikinti su muziejaus dovanomis.

Prie Valstybinio Kauno lėlių teatro stendo verta užsukti ne tik mažiesiems kultūros mugės dalyviams, bet ir suaugusiems. Teatro atstovai pristatys suaugusiems skirtą spektaklį „Dievų miškas“, pastatytą pagal žymiąją Balio Sruogos memuarų knygą.

18 pasirodymų ir diskusijų

Kauno kultūros mugės lankytojus džiugins nemokama scenos programa, kurioje Kauno miesto kamerinio teatro, Kauno valstybinio lėlių teatro, „Teatrono“, Kauno šokio teatras „Aura“ spektaklių ištraukos, Tango kultūros erdvės, Šiuolaikinės šokio asociacijos, šokių trupių „Nuepiko“  ir  „ULNA“ pasirodymai. Scenoje taip pat vyks diskusijos su profesionaliais kūrėjais ir mėgėjų meno atstovais.

Scenos programa ne tik kviečia stebėti, bet ir įsitraukti į veiksmą. Čia vyks interaktyvūs pasirodymai, o drąsiausi žiūrovai galės įsitraukti į veiksmą. Programa bus įdomi tiek suaugusiems, tiek mažiesiems kultūros mylėtojams.

Kauno kultūros mugė vyks rugsėjo 3-5 d., Vienybės aikštėje. Mugės darbo valandos: rugsėjo 3 d. 16-20 val., rugsėjo 4 d. 11-20 val., rugsėjo 5 d. 11-17 val. Daugiau informacijos apie mugę ir jos veiklas rasite interneto svetainėje www.kulturosmuge.lt.

Projektą globoja Kauno miesto savivaldybė, finansuoja Lietuvos kultūros taryba, o mugė yra „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos dalis. Organizuoja Kauno menininkų namų Kultūros infocentras.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content