Tarptautiniame Kauno kariliono muzikos festivalyje – netikėti varpų duetai

Pirmąjį rudens savaitgalį, rugsėjo 4–5 d., į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį penktąjį kartą sugrįžta Tarptautinis Kauno kariliono muzikos festivalis. Dvi dienas mieste skambės ne tik varpai, bet ir ypatingi kariliono muzikos duetai su elektronine muzika, gitara bei voltorna.

Duetų programą pristatys Europoje puikiai žinomi atlikėjai iš Lenkijos ir Belgijos: Monika Kaźmierczak (karilionas), Michał Szczerba (voltorna), Jan Verheyen (karilionas) ir Cedric Honings (gitara). Kartu su svečiais iš užsienio koncertuos kariliono meistras iš Klaipėdos Stanislovas Žilevičius.

Rugsėjo 4 d.  (šeštadienį), 13 val. festivalį atidarys dviejų atlikėjų iš Gdansko duetas: Monika Kazmierczak skambins varpais, o Michałas Szczerba gros voltorna. Duetas tiek šeimoje, tiek muzikoje, pristatys programą, kurioje maišysis klasika (Johann Sebastian Bach, Matthias Vanden Gheyn) su šiuolaikine muzika (Arvo Pärt, Georges Barboteu) ir moderniais, specialiai karilionui kurtais, kūriniais (Loreta Narvilaitė, Katarzyna Kwiecień-Długosz, Krzysztof Falkowski).

Festivalį 21 val. pratęs vakarinis belgų atlikėjo Jan Verheyen koncertas, kurio metu kariliono bokštas nušvis įvairiomis spalvomis. Jan Verheyen atliks savo kūrybos kariliono ir elektroninės muzikos kompozicijas. Tai šiuolaikinės muzikos pavyzdžiai, įkvėpti praeities ir tiesiantys tiltą į ateitį.

Rugsėjo 5 d. (sekmadienį), 13 val. prie Jan Verheyen prisijungs gitaristas iš Belgijos Cedric Honings. Duetas, pavadinimu „Guitarillon“, atliks kūrinių programą nuo J. S. Bacho iki populiariosios muzikos atlikėjų: „Nirvana“, Michaelas Jacksonas ar muzikos iš filmų „Sostų karai“ ir „Žvaigždžių karai“.

Festivalį sekmadienį 15 val. užbaigs kariliono meistras Stanislovas Žilevičius, kuris pristatys programą „Kariliono metamorfozės“. Skambės Giedriaus Kuprevičiaus, Frederic Chopin, Astor Piazzolla, Arvo Pärt ir paties S. Žilevičiaus kūriniai.

Žiūrovai koncertų metu turės galimybę stebėti atlikėjus kariliono bokšte: koncertai bus tiesiogiai transliuojami aikštėje sumontuotame dideliame ekrane. Visi festivalio renginiai – nemokami.

Daugiau informacijos – specialiai šiam renginiui skirtoje feisbuko paskyroje.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content