Kauno kultūros mugė kviečia atrasti naujo kultūros sezono maršrutus

Rugsėjo 3–5 dienomis Kaune, Vienybės aikštėje, pirmą kartą vyks Kauno kultūros mugė, po vienu stogu subursianti iki 30 kultūros organizacijų ir iniciatyvų. Šis Kauno menininkų namų Kultūros infocentro organizuojamas renginys skirtas visiems išsiilgusiems kultūros renginių, norintiems sužinoti naujo sezono naujienas ir geriau pažinti miesto kultūrinį gyvenimą.

Šio renginio tikslas – sukurti erdvę kultūros atstovams ir miestiečiams susitikti bei susipažinti gyvai. Vienybės aikštėje planuojama įrengti paviljoną, kuriame įsikurs ir žmonių lauks Kauno kultūros atstovai, tarp kurių Kauno miesto kamerinis teatras, Nacionalinis Kauno dramos teatras, Lietuvos aviacijos muziejus, Nacionalinis M. K.Čiurlionio dailės muziejus, Kauno fotografijos galerija, Kauno apskrities viešoji biblioteka, Kauno bienalė, Kauno kino centras „Romuva“, ​​kultūros erdvė „Parakas” ir kt.

Mugės metu miestiečiai ir miesto svečiai galės pabendrauti su kultūros atstovais, iš pirmų lūpų sužinoti, kas vyksta ir vyks Kaune šį sezoną, susidaryti individualų norimų aplankyti renginių maršrutą, įsigyti bilietus, abonementus ir kitus kultūros produktus, išvysti nemokamus teatro, šokių, cirko ir kitus pasirodymus.

„Kauno kultūros mugės idėja kilo siekiant Kultūros infocentro tikslo – atskleisti bei parodyti, koks įvairus ir įdomus yra Kauno kultūrinis gyvenimas. Kuruodami internetinį Kauno kultūros renginių kalendorių (kultura.kaunas.lt) bei kalbėdamiesi su bendruomene, matome, kokia plati ir išskirtinė yra kultūros pasiūla mieste, tačiau dėl itin intensyvaus visuomenės gyvenimo ritmo, ne visada informacija pasiekia tuos, kuriems kultūrinės veiklos ir yra skirtos. Kauno kultūros mugės metu centrinėje miesto aikštėje bus galima tiesiogiai iš kultūros atstovų išgirsti visas naujienas, susipažinti, atrasti, praplėsti akiratį, bei susiplanuoti būsimą renginių ar kitų veiklų tvarkaraštį. Kultūros bendruomenei – tai puiki proga ir, manau, šventė būti kartu bei kurti naujas partnerystes! Tikimės, jog šis įvykis taps kasmetiniu kultūros sezono atidarymu,“ – pasakoja Kauno menininkų namų Kultūros infocentro vadovė Viktorija Mašanauskaitė-Rinkšelė.

Vis dar pastebima atskirtis tiek tarp žmonių, tiek tarp kultūros organizacijų, todėl viena iš svarbiausių renginio tematikų yra bendrystė. Dažnai ir patiems kultūros atstovams pritrūksta galimybių megzti bei stiprinti tarpusavio ryšius. Todėl šio renginio metu vyks speciali kultūros operatorių vizitų iš kitų Lietuvos miestų programa, kuri skatins kultūros sektoriaus tinklaveiką.

„Bet kuri sritis vystosi jai nuolat keičiantis, įgaunant vis naujas formas, skatinant partnerystes ir žinių mainus. Ne išimtis ir kultūros scena, kurioje aktyviai veikia jau įsitvirtinusios organizacijos, privačios ar savo kelią pradedančios iniciatyvos ar individualūs kūrėjai. Esame įpratę įdėti daug pastangų kurdami kokybišką, aktualų kultūros turinį, tačiau ne visuomet spėjame susipažinti su tuo, kas vyksta ne tik mieste ar miestelyje, kuriame gyvename, bet ir kiek toliau. Tikimės, kad mugėje sukurtos partnerystės ne tik pristatys Kauno kultūrą už miesto ribų, bet ir ateityje leis atrasti naujas kultūros bei meno formas ir kauniečiams,“ – teigia Kauno menininkų namų direktorė ​​Rūta Stepanovaitė.

Renginiui neatsitiktinai buvo pasirinkta Vienybės aikštė – ji visada pilna žmonių: nuo pačių mažiausių iki senjorų, nuo mokinių iki šeimų. Taip norima priartinti kultūrą prie visuomenės, padaryti ją atvirą visiems, pakviesti kultūros atstovus išeiti iš jiems įprastos aplinkos.

Daugiau informacijos ir naujienas apie Kauno kultūros mugę rasite interneto svetainėje www.kulturosmuge.lt ir Kauno menininkų namų socialinių tinklų Facebook bei Instagram paskyrose.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, o mugė yra „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022” programos dalis.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content