Aukščiausių standartų irklavimo trasos darbai – finišo tiesiojoje: ištraukta virš 11 tonų metalo laužo

Pernai Lampėdžio pakrantėje duris atvėrusią sporto mokyklos „Bangpūtys“ irklavimo bazę jau greitai papildys tarptautinius reikalavimus atitinkanti 2 km ilgio trasa. Šiame komplekse vandens sporto atletai galės ne tik treniruotis, bet ir varžytis aukšto rango varžybose. Po atnaujinimo darbų kur kas patogiau bei saugiau jausis ir poilsiautojai – pabaigos link artėja ežero dugno valymo bei lyginimo darbai. Pasak Kauno mero, šiųmetė Lietuvos olimpinės rinktinės sudėtis patvirtina, kad toks objektas mūsų šaliai ypač reikalingas – net ketvirtadalį LTEAM delegacijos sudaro būtent irkluotojai.

Nusipelnė geresnių sąlygų

„Jau po kelių dienų visi sirgsime už Lietuvos atstovus Tokijo olimpiadoje. Kauniečiams ir ne tik siūlau ypač atkreipti dėmesį į irkluotojus. Esu tikras, kad labai greitai šie sportininkai taps vis dažnesniais svečiais Kaune.

Skaičiai kalba patys už save: iš keturių dešimčių olimpiečių šiemet – net dešimt irklavimo atstovų. Tai yra gyvas įrodymas, kad turime palaikyti šiuos sportininkus ne vien žodžiais, bet ir realiais darbais. Tikiuosi, kad Kauno pastangos sukurti jiems kuo geresnes sąlygas prisidės prie ateities pergalių, kuriomis jie garsins mūsų miesto ir visos Lietuvos vardą“, – linkėdamas olimpiečiams sėkmingų startų ir rezultatyvių finišų, kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Lampėdžio ežere žemsiurbė darbus pradėjo praėjusių metų spalį. Iki tol vandens telkinyje buvo sėkmingai pašalintos perteklinės žvyro ir smėlio sankaupos, dumblas bei akmenys.

„Trasos gilinimo darbai Lampėdžiuose sparčiai artėja pabaigos link. Irkluotojai turės visą reikalingą infrastruktūros paketą jų spartesniam ir kokybiškesniam progresui. Kompleksas išsidėstęs geografiškai patogioje vietoje – vandens telkinys nepasižymi nei dideliu bangavimu, nei staigiais vėjo krypties pokyčiais. Tikime, kad tokių ryškių permainų sulaukusi irklavimo bazė taps tikra talentų kalve“, – sakė mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Paskutiniame darbų etape gilinamas 2 km ilgio ruožas, kuriuo galės naudotis baidarių, kanojų ir akademinio irklavimo valtimis atletai. Kaip ir buvo planuota, po atnaujinimo trasos gylis sieks bent 3 metrus, o plotis – 150 m.

Belieka sulaukti pačios trasos atributų – starto ir finišo įrangos, plūdurų, pontoninių sistemų bei trasą žyminčių lynų. Darbus planuojama užbaigti iki lapkričio.

Saugiau, švariau, patogiau

Jau kitas maudymosi sezonas Lampėdžiuose bus kur kas saugesnis ir patogesnis.

Įrengiant trasą tuo pačiu deramo dėmesio sulaukė ir duobėtas vandens telkinio dugnas – nuožulnumas sušvelnintas paskleidžiant nuo trasos nusiurbtą gruntą arčiau krantų.

„Menka paslaptis, kad iki šiol Lampėdžio ežero krantai turėjo staigius nuolydžius, dėl ko pasitaikydavo ir skaudžių nelaimių. Gilindami ir valydami atkarpą rangovai kartu su ugniagesiais ištraukė nuo seno užsilikusių įvairių atliekų – metalinių trosų, vielų, armatūros strypų, vamzdžių, talpų ir net betono gabalų, todėl dabar ši vieta bus ir saugesnė, ir švaresnė“, – pridūrė Kauno savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Pasak jo, visi „radiniai“ ištraukti laukan, tačiau jų žvalgybos tęsiamos ir toliau. Suskaičiuota, kad bendras ežero dugne surasto metalo laužo svoris siekia beveik 11,3 tonų.

Atnaujinta bazė

Naujoji „Bangpūčio“ irklavimo bazė duris atvėrė praėjusių metų vasarą. Ją nuspręsta rekonstruoti dar 2017 metais. Sulaukus solidžios 2 mln. eurų valstybės paramos, jau po metų buvo nugriauta dalis statinių, o juos pakeitė dviaukštis modernus pastatas ir greta išsidėstę erdvūs elingai.

Naujai įrengtose erdvėse maždaug pusė tūkstančio sporto mokyklos auklėtinių gali naudotis patogiais persirengimo kambariais, dušais, pirtimi, konferencijų ir treniruočių salėmis su visa reikalinga įranga sportinei formai palaikyti bet kuriuo metų laiku.

„Bangpūčio“ sporto mokykloje kauniečiai ugdo irklavimo ir buriavimo meistriškumą. Čia ne tik skatinama jaunimo saviraiška, bet ir ieškoma talentingų sportininkų, kurių ne vienas jau pelnė aukščiausios prabos trofėjus pasaulio bei Europos čempionatuose, olimpinėse žaidynėse ir kitose tarptautinėse varžybose.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content