Kvietimas kauniečiams: „Jei dirbantieji neatkeliauja iki skiepijimo centrų, vakcinos nuvyks pas juos“

Siekiant didinti vakcinavimo apimtis, Kaune dar praėjusią savaitę pradėjo kursuoti mobilus vakcinavimo centras. Nuo šiol jis lankysis ne tik kauniečių pamėgtose laisvalaikio erdvėse, bet ir vyks į miesto įmones bei jų padalinius. Taip siekiama užtikrinti, kad savo skiepą nuo COVID-19 paprastai ir greitai gautų kiekvienas vakcinuotis norintis dirbantysis. Riedantis skiepų kabinetas įmonėse lankysis nuo kitos savaitės – verslininkai kviečiami pradėti raitotis rankoves ir teikti duomenis apie poreikį.

Darbdaviams – raginimas skiepytis 

„Labai tikiuosi, kad praėjusių metų tendencijos nepasikartos ir rudens neteks pasitikti trečiajame karantine. Privalome imtis ryžtingų veiksmų, kad apsaugotume žmones nuo COVID-19 bei naujų viruso atmainų. Šį kartą kreipiuosi į didelę Kauno verslininkų bendruomenę bei dar kartą raginu skiepytis. Dabar yra pats metas, kad po atostogų į darbus grįžtume kiek įmanoma laisviau.

Kaunas pasirūpins, kad vakcinos atkeliautų į kiekvieną stambesnę miesto įmonę, tad darbdaviams belieka suskaičiuoti visus skiepytis norinčius asmenis. Geriau dieną ar dvi skirti „skiepadieniui“, nei vėliau izoliuoti kolektyvus, stabdyti darbus ir paralyžiuoti verslus dėl koronaviruso protrūkių“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Sprendimas vykti pas dirbančiuosius priimtas neatsitiktinai – analizuojant Lietuvos savivaldybių asociacijos pateiktus duomenis buvo įvertinta daugiau kaip 300 didžiųjų miesto įmonių. Galima pasidžiaugti, kad Kaune veikia nemažai socialiai atsakingų įstaigų, įmonių ir organizacijų, kuriose imunizuotų darbuotojų skaičius peržengęs 80 ar net 90 procentų ribą.

Vis dėlto pasitaiko atvejų, kai pasiskiepijusių nuo COVID-19 ar koronavirusine infekcija persirgusių darbuotojų procentas nesiekia nė 3 proc. Toks skaičius tikrai nėra pakankamas, kad būtų užtikrinta saugi aplinka tiek dirbantiesiems, tiek klientams.

Nemokami skiepai darbo vietoje

Kiekvienas Kauno verslas, pageidaujantis, kad į jų įmonę ar padalinius atvyktų mobilaus vakcinavimo centro autobusas, kviečiamas kreiptis el. paštu [email protected] arba telefonu 8 615 80597. 

Vakcinavimo paslaugą įmonėse nemokamai gali gauti visi Kauno mieste veikiantys verslai, kuriuose pasiskiepyti norėtų bent kelios dešimtys žmonių. Siekiant efektyvumo, kiekviena įmonė turėtų įsivertinti mobilios komandos atvykimo poreikį ir išsirinkti koordinatorių, kuris kontaktuos dėl tolimesnių procesų.

Įmonės atstovas nurodytais kontaktais privalės pateikti pirminius duomenis: įmonės pavadinimą, preliminarų skiepijamų asmenų skaičių bei adresą, kur turėtų atvykti mobilus skiepų kabinetas.

Turėdami šią informaciją, Kauno miesto poliklinikos medikai ir vakcinavimo maršrutus koordinuojantys savivaldybės specialistai susisieks su atsakingais įmonių atstovais dėl detalių – darbuotojų pageidaujamų vakcinų, patogaus apsilankymo laiko ir datos, padalinių skaičiaus ir kitų klausimų.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content