Tarptautinis pripažinimas Kaunui už verslui draugišką aplinką

Miestų bei regionų verslo galimybes tarptautiniu mastu vertinanti „Emerging Europe“ verslo ekspertų komanda paskelbė reitingą „Miesto verslo aplinkos patrauklumo indeksas 2021“ (angl. Business-Friendly City Perception Index 2021). Šio reitingo geriausiųjų dešimtukuose net kelis kartus atsidūrė Kauno vardas, kur miestas įvertintas už gyvenimo kokybę ir turimą ekonominį potencialą.

„Kaunas – palanki ir draugiška verslui aplinka, kuri sparčiai plečiasi. Džiaugiuosi, kad šios mūsų miesto vertybės yra pastebimos ir toli už Lietuvos ribų. Patekimas į aukščiausias pozicijas prestižiniame reitinge yra puikus įvertinimas ir rezultatas tų pastangų, kurias nuosekliai skiriame jau daugiau kaip penkerius metus stiprindami Kauno augimą,“ – džiaugiasi Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Džiūgauti iš tiesų yra dėl ko: verslo lyderiai iš įvairių Europos šalių, rinkdami verslui palankiausius miestus Centrinėje ir Rytų Europoje, Kaunui suteikė apdovanojimą už gyvenimo kokybę (angl. Quality of Life) ir skyrė septintąją vietą. Miesto ekonominis potencialas (angl. Economic Potencial) taip pat neliko nepastebėtas – šioje kategorijoje Kaunas užėmė aukštą aštuntąją poziciją. Bendrame verslo aplinkos draugiškumo vertinime Kaunui atiteko dvidešimt trečioji vieta.

Šiame „Emerging Europe“, kuri nuolat stebi bei vertina teigiamus pokyčius Centrinėje ir Rytų Europoje, reitingo gyvenimo kokybės kategorijoje Kaunas aplenkė Sofiją (Bulgarija) bei Lvovą (Ukraina) atitinkamai užėmusias aštuntą ir devintą vietas. Palankiausias sąlygas patogiam miestiečių gyvenimui turinčių miestų dešimtuką užbaigė Varšuva (Lenkija).

O štai vertinant miestų ekonominį potencialą Kaunas nurungė net startuoliškąjį Taliną (Estija), kuris atsidūrė devintoje reitingo pozicijoje, taip pat TOP dešimtuko paskutinėje vietoje atsidūrusį Gdanską (Lenkija).

Bendrame miesto verslo aplinkos patrauklumo nuo Kauno atsiliko Zagrebas (Kroatija) bei Katovicai (Lenkija) ir sąraše užėmė atitinkamai dvidešimt ketvirtą ir dvidešimt penktą vietas.

Kauno miesto turizmo, investicijų ir tarptautinės rinkodaros plėtros agentūros VšĮ „Kaunas IN“ direktorius Tadas Stankevičius džiaugiasi pelnytu įvertinimu ir teigia, jog tai – verslų bendruomeniškumo nuopelnas. „Čia, Kaune, nuolat ieškome naujų sprendimų bei siekiame, jog verslai jaustųsi užtikrintai. Taip pat, skatiname, jog jie drąsiai kurtų inovatyvias idėjas, vykdytų plėtrą bei dairytųsi į naujus horizontus. Kauno sulauktas tarptautinis įvertinimas yra įmanomas tik dėl glaudaus verslo bendruomenės narių mieste bei visoje Lietuvoje bendradarbiavimo“ – aiškina T. Stankevičius.

Patraukliausią verslo aplinką turinčių miestų sąrašo viršuje šiais metais atsidūrė Lenkijos miestas Lodzė, antroji vieta atiteko Prahai (Čekija), trečiojoje atsidūrė Liublijana (Slovėnija).

Sudarant reitingą investicinės aplinkos ekspertai, verslo konsultantai bei analitikai iš visos Europos anonimiškai atrinko miestus ir vertino jų potencialą. „Kylančioje Europoje“, kaip Centrinę ir Rytų Europą vadina reitingo sumanytojai, yra daugiau nei 100 miestų.

Kaunui jau ne pirmą kartą šypsosi sėkmė kai kalba pasisuka apie teigiamą miesto verslo aplinkos apdovanojimą tarptautiniu mastu: 2020-ųjų pradžioje miestui skirtas įvertinimas už tiesioginių užsienio investicijų (TUI) pritraukimo strategiją „fDi Intelligence“ reitingų kategorijoje „Europos ateities mažieji regionai 2020/21“. O vos keliais mėnesiais vėliau Kauno startuolių ekosistema susirungė su net tūkstančiu miestų iš viso pasaulio ir užėmė garbingą 112-ą poziciją  „Startup Blink“ reitinguose.

Daugiau apie apdovanojimus sužinoti galite čia.

 

„Kaunas IN“ verslo skyriaus informacija.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content