Plečiamas vaikų užimtumo spektras – neformaliojo švietimo veiklų organizatoriai kviečiami teikti paraiškas

Kaunas siekia, kad visi mažieji kauniečiai atostogas leistų smagiai ir turiningai, todėl miestas skelbia kvietimą teikti paraiškas vasaros ir rudens stovyklų organizavimui. Suklusti raginamos švietimo, kultūros ir sporto įstaigos, nevyriausybinės organizacijos – iš jų dokumentų laukiama nuo šios savaitės iki tol, kol bus paskirstomos visos nepanaudotos neformaliojo vaikų švietimo (NVŠ) lėšos. Nemokamoms vaikų stovykloms atostogų metu numatyta paskirstyti dar 200 tūkst. eurų.

Prioritetas – nemokamos stovyklos

„Šiemet tėvelių aktyvumas registruojant savo atžalas į vasaros stovyklas viršijo lūkesčius – vienu metu savo mažamečius į nuotaikingas veiklas bandė įrašyti daugiau kaip pusantro tūkstančio tėvelių. Iš viso sulaukėme beveik 6 tūkstančių registracijų, nors vietų buvo bemaž triskart mažiau – 2,2 tūkstančiams vaikų.

Turėdami papildomų lėšų galėsime į vertingą užimtumą įtraukti dar keletą tūkstančių Kauno mažiausių. Labai kviečiame vaikų stovyklų organizatorius aktyviai dalyvauti, kad dar liepos pabaigoje galėtume startuoti su naujomis veiklomis“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Pasak jos, pirmenybė teikiama vasaros stovykloms, tačiau vaikų užimtumas gali būti organizuojamas ir rudens atostogų metu. Tikimasi, kad ruošiant programas didžiausiu prioritetu taps vaikų fizinis aktyvumas, edukacinės veiklos ir emocinių bei asmeninių kompetencijų ugdymas.

Pirmenybė teikiama toms veikloms, kurios siekia integruoti mokinius, turinčius didelius ir labai didelius specialiuosius ugdymosi poreikius, mažamečius paliestus negalios. Taip pat tuos vaikus, kurie dėl nepalankių aplinkos sąlygų atsiduria socialiai jautresnėje situacijoje. Šios stovyklos tėveliams visiškai nieko nekainuos.

Organizatoriai pasilieka teisę rinkti piniginį užstatą (15–25 Eur), taip užtikrinant vaikų dalyvavimą veiklose, kuris bus grąžintas pasibaigus stovyklai.

Paraiškų teikimo tvarka

Finansavimas bus skiriamas organizatoriams, kurių veiklos orientuotos į Kauno miesto mokyklų 1–11 klasių moksleivių užimtumą. Vaikų stovyklos turėtų trukti nuo 5 iki 18 kalendorinių dienų ir gali būti vykdomos kartu su maitinimo bei apgyvendinimo paslaugomis. Kasdien vaikai turėtų būti užimti ne mažiau kaip 8 valandas be pertraukų, o vienas organizatorius gali rengti neribotą stovyklos pamainų skaičių.

Paraiškos iš švietimo, kultūros ir sporto įstaigų, nevyriausybinių organizacijų priimamos iki tol, kol bus paskirstomos visos nepanaudotos NVŠ lėšos – 200 tūkst. eurų. Miesto finansavimą norintys gauti organizatoriai turi savivaldybei pateikti paraiškas ir kitus susijusius dokumentus.

Pasibaigus kiekvienai kalendorinei savaitei bus užregistruotos ir pradedamos vertinti visos gautos paraiškos, o informacija apie nepaskirstytų lėšų likutį vasaros ir rudens stovykloms skelbiama bit.ly/kvietimas-teikti-paraiskas.

Naujos veiklos – liepą

„Turiningą vaikų laisvalaikį sėkmingai organizuojame jau penktus metus iš eilės – vien praėjusiais metais stovyklose ir užsiėmimuose poilsiavo gerokai virš 10 tūkst. mažųjų kauniečių. Kvalifikuoti specialistai jiems pasiūlė itin platų pramogų spektrą – žygius, ekskursijas ir pažintines keliones, sporto bei edukacinius žaidimus gamtoje, kūrybines dirbtuves, šokio ir kitų menų lavinimo užsiėmimus.

Nė kiek neabejoju, kad ir į antrąjį miesto kvietimą atsilieps tiek nuolatiniai partneriai iš nevyriausybinių organizacijų ir kitų įstaigų, tiek nauji programų vykdytojai. Esame pasiruošę padėti ir konsultuoti kiekvieną jų, kad mūsų vaikai kuo greičiau galėtų rinktis naujas veiklas“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė.

Daugiau informacijos apie kvietimo sąlygas, paraiškų rengimo ir įgyvendinimo procesus suteiks miesto Strateginio planavimo, analizės ir valdymo skyriaus specialistės Greta Jorudaitė ([email protected]) ir Skaidrė Kareniauskaitė ([email protected]), o dėl stovyklų veiklų pobūdžio ir turinio konsultuos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Jurgita Česnulevičienė ([email protected]).

Su visais Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei savivaldybės reikalavimus atitinkančiais stovyklų organizatoriais bus pasirašomos sutartys, o jau liepos antroje pusėje tikimasi startuoti su registracija į naujas vaikų stovyklas. Atnaujinamus sąrašus tėveliai galės stebėti internete: vaikai.kaunas.lt.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content