Dar viena galimybė atnaujinti namų aplinką: skelbia papildomą kvietimą programoje „Svajonių kiemas“

Iniciatyvūs kauniečiai turi dar vieną progą susitvarkyti savo gyvenamąją aplinką ir šiems darbams gauti solidų miesto finansavimą. Pokyčius daugiabučių kiemuose planuojantys gyventojai kviečiami teikti paraiškas – startuoja antrasis programos „Svajonių kiemas“ etapas. Norintieji greičiau pamiršti duobes, įsirengti patogias automobilių stovėjimo aikšteles ar net elektromobiliams skirtas įkrovimo stoteles, prašymus Kauno savivaldybei kviečiami teikti iki birželio 11 dienos.

Gyventojų susidomėjimas auga

„Geri pavyzdžiai užkrečia, todėl natūralu, kad vis daugiau kauniečių supranta esantys pilnaverčiais šeimininkais savo kiemuose ir domisi galimybėmis pastebimai atnaujinti gyvenamąją aplinką. Imtis pokyčių skatina ir faktas, kad programoje dalyvaujantys daugiabučiai namai gali tikėtis iki pusės darbų išlaidų padengimo. Be to, patys gyventojai renkasi rangovus ir sprendžia, kaip turėtų pasikeisti jų kiemas, tad lieka tik pasinaudoti miesto skiriama parama“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Kovo mėnesį vykusiame pirmajame paraiškų priėmimo etape buvo sulaukta daugiau kaip 30 pageidavimų – į savivaldybę kreiptasi sklypų suformavimo, projektavimo ir realių darbų vykdymo klausimais. Skaičiuojama, kad per ketverius programos gyvavimo metus iš viso bus pasirašyta per 300 sutarčių.

Iki šių metų pradžios iš miesto biudžeto lėšų projektams įgyvendinti buvo skirta virš pusės milijono eurų. Vien šiais metais bendra dalinė parama paraiškų realizavimui sieks apie 200 tūkst. eurų.

Nemažai pozityvių permainų atnešusi „Svajonių kiemo“ programa dabar suteikia galimybę gyventojams atsinaujinti ne tik dangas ar aikšteles, bet ir pasisodinti daugiau medžių, įsirengti lietaus nuotekų sistemas, apšvietimą, dviračių stogines ir netgi elektromobilių įkrovimo stoteles.

Vilioja solidi parama

Nuo programos „Svajonių kiemas“ pradžios daugiabučių namų gyventojams nemažą dalį projektų padėjęs įgyvendinti MB „Bendrijų valdymas“ direktorius Gediminas Zakšauskas neslepia, kad dažnu atveju rezultatai pranoko lūkesčius. Pasak jo, kai kurie kiemai sulaukė dešimtmečius neregėtų pokyčių, kurie ženkliai pagerino gyvenimo kokybę.

„Didžioji dalis daugiabučių, kuriems padedu įgyvendinti projektus, jau yra modernizuoti. O būtent tokie namai gali pretenduoti net ir į didesnę nei 50 procentų siekiančią paramą. Tokia paskata dar labiau ragina žmones tvarkyti savo kiemus.

Perkūno alėjoje žvyru supiltą plotą pakeis visiškai nauja automobilių stovėjimo aikštelė. O štai vienas Varpo gatvės daugiabutis apskritai gali tapti pirmuoju, kurio kieme bus įrengta elektromobiliams skirta įkrovimo stotelė. Tokiomis galimybėmis reikia naudotis, nes gyventi sutvarkytoje aplinkoje yra kur kas maloniau“, –  tikino G. Zakšauskas.

Pavyzdys įkvėpė ir kaimynus

Pasak Partizanų g. 38 namo pirmininkės Angelės Bliūdžiuvienės, gyventojų noras atnaujinti savo kiemą tapo sektinu pavyzdžiu – iš aplinkinių daugiabučių sulaukiama prašymų pakonsultuoti vienu ar kitu klausimu. O ir pats dokumentų pildymas, moters teigimu, nėra sudėtingas procesas.

„Pati domiuosi naujovėmis, todėl nekyla jokių problemų. Specialistai visada pataria, primena, jeigu trūksta dokumentų. Iš pradžių automobilių stovėjimo aikštelę buvome pradėję įsirenginėti savo lėšomis. Sužinoję, kad yra galimybė gauti savivaldybės paramą, ja pasinaudojome. Rangovus pasirenkame patys, todėl darbai atliekami pagal gyventojų norus. Manau, kad dalyvauti „Svajonių kiemo“ programoje yra būtina, nebent patinka važinėtis duobėtu keliu“, – sakė A. Bliūdžiuvienė.

Laukiama naujų paraiškų

Dalyvauti „Svajonių kiemo“ programoje ir pretenduoti į finansinę miesto paramą gali daugiabučių namų gyventojai, bendrijos, administratoriai ar kiti įgalioti asmenys. Tačiau tam reikia surinkti daugiau kaip pusę namo gyventojų parašų.

Laikantis eiliškumo, pirmiausia daugiabučio namo kieme turi būti suformuotas sklypas. Tik po to rengiamas techninis projektas ir imamasi realių tvarkymo darbų. Kaip ir kasmet, į didesnę paramą pretenduoja gyventojai, tuo pačiu renovuojantys ir savo daugiabučius.

Naujų paraiškų laukiama iki birželio 11 d. Daugiau informacijos – internete: svajoniukiemas.kaunas.lt.

Šalyje tęsiantis karantinui, gyvas asmenų aptarnavimas šiuo metu nevyksta, todėl rūpimais klausimais galima kreiptis el. paštu: [email protected]. Darbo dienomis nuo 9 iki 11 val. konsultacijos teikiamos ir telefonu 8 37 42 33 27.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content