Neįprastas kelio ženklas su nuoroda apie Černobylį: vienintelis toks, vedantis į kino lokaciją

Pasaulinį pripažinimą pelnęs penkių dalių serialas „Černobylis“ po pasirodymo TV ekranuose privertė suklusti kino gurmanus Lietuvoje ir ne tik. Daugeliui žiūrovų tapo įdomia atrakcija lankyti vietas, kuriose buvo įamžintos atskiros filmo scenos. Vieną pagrindinių – vadinamąjį „Černobylio tiltą“ – nuo šiol surasti Kauno pakraštyje padės specialiai įrengtas kelio ženklas su nuoroda į šią lokaciją.

„Sulaukdavome nemažai užklausų, kaip surasti tiltą, kurį serialo žiūrovai matė jau pirmojoje, įžanginėje „Černobylio“ serijoje. To paties daug kas teiravosi ir Turizmo informacijos centre. Klausinėjo ne tik lietuvaičiai, bet ir svečiai iš užsienio.

Ne paslaptis, kad net ir patiems kauniečiams ši vieta yra gana menkai žinoma, todėl buvo tiesiog neišvengiama įrengti nuorodą. Su savivaldybės atstovais greitai radome sprendimą ir šiandien galime pasakyti, jog Kaune įrengtas bemaž pirmasis informacinis kelio ženklas Lietuvoje, vedantis į lankytiną vietą, susijusią būtent su kinu“, – kalbėjo Kauno filmų biuro vadovas Aurelijus Silkinis.

Kaip papildomą orientyrą šiai atokiai vietai surasti pašnekovas įvardijo adresą – J. Gimbutienės g. 27A. Be to, A. Silkinis užsiminė, kad jau greitai šią „Černobylio“ lokaciją netoliese pažymės ir dar vienas unikalus objektas – gatvės meno kūrinys. Kaip tik šiuo metu galutinai derinami formalumai su kaimynystėje esančio turto savininkais ir prasidės kūrybinės idėjos įgyvendinimas.

Kauniečiams tiltą lengviausia atrasti keliaujant pro Petrašiūnų kapines gilyn į šilą, Kauno marių bei jachtklubo kryptimi. Sovietmečio laikų tiltas veda virš geležinkelio ir pasitarnauja kaip laikanti konstrukcija vandentiekio trasai, einančiai iš Petrašiūnų vandenvietės į miestą.

Simboliška, jog naujasis ženklas įrengtas praėjus lygiai 35 metams po katastrofos, griuvus ketvirtajam Černobylio atominės elektrinės blokui. Čia įamžinta serialo scena atvaizdavo Pripetės gyventojus, naktį susirinkusius stebėti tolumoje po sprogimo kilusio gaisro pašvaistę.

Kuriant šį didelio populiarumo sulaukusį bendrą HBO ir „Sky“ televizijų mini serialą, dauguma svarbiausių jo scenų 2018 metais filmuota būtent Kaune. „Černobylio“ lokacijomis tapo ir buvusi Radijo gamykla ties Savanorių pr. bei Žemaičių g. sankryža, taip pat vienas iš butų vaizdingame Vytauto prospekto 58-ajame name, buvę KTU 8-ieji rūmai Kęstučio gatvėje, aviacijos angaras Aleksote ir kitos vietos.

„2018 metų gegužę, apsilankius filmavimo aikštelėje, režisieriui Johan Renck įteikėme „Žalgirio“ marškinėlius su jo pavarde ir mėgstamiausiu skaičiumi – 3 numeriu. Lygiai po trejų metų nuo jo viešnagės Lietuvoje turime simbolinę progą visa tai vėl prisiminti. Tąkart įsiminė svečio pasakyti žodžiai, jog Kaunas turi kažką išskirtinio, ryškų charakterį. Manau, šie mūsų miesto bruožai su kiekviena diena tik ryškėja, o kasmet į Kauną darbo reikalais užsukantys pasaulinio garso kino kūrėjai tą tik patvirtina“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Nemenką šlovę ir prestižinius „Emmy“ bei „Auksinio gaublio“ apdovanojimus pelniusio serialo dėka išgarsintas tiltas „Google“ žemėlapiuose ir šiandien pakrikštytas „Chernobyl movie bridge“ (liet. „Černobylio filmo tiltas), susiejant jį būtent su šiuo kinematografiniu įvykiu. Filme jis dramatiškai vadintas „Mirties“ tiltu.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content