Geros naujienos kauniečiams: pinga geriamas vanduo ir nuotekų tvarkymas

Kauno mieste beveik 5 proc. atpigo geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugų kaina. Tokiam Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos siūlymui šio antradienio posėdyje pritarė Kauno miesto savivaldybės taryba.

Pagrindinės kainų keitimo priežastys – pasibaigęs pirmą kartą perskaičiuotų bazinių kainų galiojimo laikotarpis. Pagal teisinį reglamentavimą būtina antrą kartą perskaičiuoti bazines paslaugų kainas. Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainų sumažėjimą lėmė papildoma bendrovės „Kauno vandenys“ investicijų grąža dėl išaugusio realizuoto geriamojo vandens (beveik 2 proc.) ir sutvarkomų nuotekų (1 proc.) kiekio.

Naujos kainos įsigalios nuo birželio 1-osios. Butuose gyvenantiems gyventojams vandens kaina (be PVM) mažės 6 centais – nuo 1,25 Eur iki 1,19 Eur. Individualiuose namuose įsikūrę kauniečiai už kubinį metrą vandens irgi mokės 6 ct mažiau (be PVM) – 1,06 Eur (vietoje 1,12 Eur).

Juridiniams asmenims, perkantiems geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas buities ir komerciniams poreikiams bei perkantiems geriamąjį vandenį, skirtą karštam vandeniui ruošti, vandens kaina (be PVM) nuo 1,09 Eur sumažės iki 1,03 Eur.

Skaitiklių priežiūros ir vartotojų aptarnavimo paslaugos, nuotekų valymo ir kitos kainos nekeičiamos.

Įsigaliojus naujoms kainoms, gyventojų už paslaugas (be apskaitos kainos) mokama suma sudarys 0,74 proc. vidutinių šeimos pajamų ir neviršys leistinos 4 proc. ribos.

„Džiaugiamės, kad šis pokytis kauniečiams leis šiek tiek sutaupyti. Net ir mažindami paslaugų kainas, toliau aktyviai investuojame į vandens kokybės gerinimą ir tęsiame svarbius projektus, kad visus gyventojus pasiektų tik kokybiškas vanduo“, – teigė bendrovės „Kauno vandenys“ generalinis direktorius Ramūnas Šulskus.

Šiuo metu „Kauno vandenys“ vykdo geriamojo vandens bei nuotekų tinklų rekonstrukciją ir plėtrą, pastatė ir jau beveik pilnu pajėgumu paleido Vičiūnų vandens gerinimo įrenginius, tokius pat pradėjo statyti Kleboniškio vandenvietėje.

Šie įrenginiai leis sumažinti vandenyje esančių natūralių medžiagų – mangano ir geležies – kiekį. Dėl to tinkluose nebesikaups ir vartotojų vamzdynų nepasieks retsykiais pasitaikančios nuosėdos.

Per dieną „Kauno vandenys“ vartotojams patiekia daugiau kaip 67 tūkst. kub. metrų vandens ir išvalo virš 75 tūkst. kub. m. nuotekų. Vien per 2020 metus kauniečiai ir Kauno rajono gyventojai iš viso suvartojo daugiau kaip 18 mln. kub. m. vandens.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content