Senjorams primena neprarasti budrumo

Per 2020 m. telefoniniai sukčiai, dėl žmonių neapdairumo ir lengvabūdiškumo, iš Lietuvos gyventojų išviliojo 4,5 miln. eurų. Daugiausiai nukentėjo senyvo amžiaus piliečiai. Senjorų taryba gyventojus kviečia išlikti budriais ir nepasiduoti sukčių apgaulėms.

Primenama, kad sukčiai dažniausiai telefonu praneša apie giminaičių pakliuvimą į bėdą ir, prašo juos gelbėti. Taip pat paskambinę informuoja apie išmokėtas pensijas padirbtais pinigais, apie vaikų, anūkų padarytas avarijas, sužeistus giminaičius, reikalauja pinigų sumokėti gydytojams. Gyventojai sulaukia skambučių iš asmenų, kurie prisistato policijos, bankų darbuotojais. Reikalauja banko kortelių kodų,  slaptažodžių. Ypač daug senjorų nukenčia sukčiams sužinojus apie jų šeimos narius, gyvenančius užsienyje.

„Tos pačios klaidos kartojasi ir sukčiai tobulėja. Prieš darant bet kokius žingsnius, pasikliaukite vaikais, giminaičiais, kaimynais, pasinaudokite saugia kaimynyste. Susidraugaukite su kaimynais, atstovėkite už savo turtą. O svarbiausia, būkite budrūs“, – vyresnio amžiaus kauniečius ragino Senjorų tarybos pirmininkas Gediminas Žemaitis.

Gavus tokio melagingo pobūdžio skambutį būtina pranešti tel. 112.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content