Krovininiai traukiniai laikinai vyks per Kauno geležinkelio stotį

Nuo šiandien, gruodžio 21 d., daugiau nei dviem mėnesiams uždarius Kauno geležinkelio mazgo ruožą Palemonas-Rokai, krovininių traukinių eismas bus nukreiptas per Kauno geležinkelio stotį. Keleivinių traukinių eismui remonto darbai įtakos neturės. Geležinkelio ruožas Palemonas-Rokai uždaromas siekiant įrengti požeminį tunelį pėstiesiems ties Kauno Ugniakuro gatve. Šiuo tuneliu kauniečiai ir miesto svečiai galės patekti prie Kauno marių.

Šiuo metu pastatyta dalis tunelio, baigiami įrengti laiptai, šaligatviai ir kita infrastruktūra ties tunelio išėjimais abiejose geležinkelio pusėse. Uždarius traukinių eismą bus prakastas tunelis po geležinkeliu. Pritaikant Kauno geležinkelio mazgą geležinkelio „Rail Baltica“ reikmėms, Kaune iš viso bus įrengti ne mažiau kaip trys tuneliai automobiliams ir keturios požeminės perėjos pėstiesiems bei dviratininkams. Ši nauja europinio standarto infrastruktūra ne tik užtikrins gerą susisiekimą tarp miesto dalių, kurias skiria geležinkelis, bet ir pasitarnaus svarbiam tikslui – padidins visų eismo dalyvių saugumą.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content