Naujai įsteigta Kauno regiono plėtros taryba stiprins bendradarbiavimą tarp savivaldybių

Aštuonių savivaldybių – Birštono, Kauno miesto, Kaišiadorių, Jonavos, Raseinių, Kėdainių, Prienų ir Kauno rajonų – merai savo parašais ant sutarties oficialiai patvirtino Kauno regiono plėtros tarybos steigimą. Taryba bendrai spręs opiausias Kauno regiono problemas ir sieks konstruktyvios diskusijos su nacionaline valdžia, ieškant viso regiono plėtrai palankių sprendimų. 

Šių metų vasarą, pasikeitus Regioninės plėtros įstatymui, šalies regionams buvo suteikta daugiau įgaliojimų ir kompetencijų, o Regionų plėtros taryboms – teisinis statusas. Tai įpareigojo visoje šalyje iš naujo įsteigti dešimtį tarybų.

Kauno miesto savivaldybėje pirmadienį susirinkę regiono savivaldybių merai Visvaldas Matijošaitis, Nijolė Dirginčienė, Vytenis Tomkus, Valerijus Makūnas, Mindaugas Sinkevičius, Andrius Bautronis, Valentinas Tamulis ir Alvydas Vaicekauskas įtvirtino šį vieningą sprendimą savo parašais ant steigimo sutarties.

„Tarybos steigimo, o kartu ir bendradarbiavimo sutartis tarp savivaldybių pasirašyta. Tapome vieningu kumščiu, kuris vykdys būtinas reformas ir bendrai spręs iškylančius iššūkius. Kartu skatinsime viso regiono plėtrą ir kompleksiškai tobulinsime visas sritis“, – teigė ilgametė Tarybos pirmininkė, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

Pasirašius Tarybos steigimo sutartį įvyko ir steigiamasis susirinkimas. Jam pirmininkavo Birštono savivaldybės merė N. Dirginčienė. Susirinkimo metu patvirtinti vieni iš svarbiausių Tarybos veiklos reglamentavimo dokumentų: Tarybos nuostatai, Kolegijos darbo reglamentas bei Kolegijos personalinė sudėtis. Naujai steigiamos Tarybos kolegiją sudarys 24 nariai iš Birštono, Kauno miesto, Kaišiadorių, Kauno, Jonavos, Raseinių, Kėdainių ir Prienų rajonų savivaldybių.

„Džiaugiuosi, kad į naujai steigiamą tarybą susijungė visos Kauno regiono savivaldybės. Tikiu, kad bendromis jėgomis pasieksime itin gerų rezultatų. Tiek įgyvendinant bendrus projektus, tiek kuriant visų savivaldybių teritorijas vienijančią strategiją. Drauge spręsime, kur panaudoti regionams skirtas lėšas, kokius bendrus projektus vystyti, kaip sukurti patrauklią infrastruktūrą ir palankią socialinę-ekonominę regiono aplinką“, – apie pasirašyto dokumento svarbą kalbėjo Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno regiono merai atkreipė dėmesį, kad šis visų bendras sprendimas padės optimizuoti regioninei politikai skirtų išteklių panaudojimą, išnaudoti natūraliai egzistuojančius teritorijų ryšius, sudarys sąlygas geriau atliepti visų regiono gyventojų poreikius ir įgyvendinamų projektų naudą įvertinti ne iš projekto vykdytojo, bet būtent iš gyventojo perspektyvos. 

Merai vienbalsiai patvirtino, kad Tarybos tikslas – atstovauti ne atskirų savivaldybių, o bendriems viso Kauno regiono ir jo gyventojų interesams nacionaliniu mastu, sprendžiant opiausias viso Kauno regiono problemas ir siekiant konstruktyvios diskusijos su nacionaline valdžia bei ieškant viso regiono plėtrai palankių sprendimų.

Jau po savaitės, gruodžio 7 d., planuojama surengti ir pirmąjį Tarybos Kolegijos posėdį.


Ryšių  su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content