Pažaislio vienuolynas pretenduoja tapti geriausia 2020 metų Europos kino lokacija

Pažaislio bažnyčios ir vienuolyno ansamblis pateko į EUFCN (European Film Commissions Network) organizuojamą Location Award finalinį etapą ir rungiasi dėl pirmos vietos su kitomis keturiomis lokacijomis Europoje – Banská Štiavnica miesteliu Slovakijoje, Tyrolio regione prie Austrijos ir Italijos šalis skiriančios sienos  esančiu Curon ežeru, taip pat Vokietijos Moritzburg pilimi bei Šiaurės Makedonijos Prilep regionu.

Šiais metais apdovanojimams pasiūlytas rekordinis 28 Europos filmavimo vietų bei regionų skaičius. Kauno filmų biuras komisijai pristatė Pažaislio bažnyčios ir vienuolyno ansamblį. 2018 m. šioje vietoje buvo filmuojamas HBO ir Sky keturių dalių TV mini serialas „Jekaterina Didžioji“ (CATHERINE THE GREAT), kuriame pagrindinį vaidmenį atliko „Oskaro“ laureatė Helen Mirren.

Penkių nominantų sąrašas yra sudaromas apdovanojimų komisijos ir skelbiamas Europos kino industrijos portale Cineuropa (www.cineuropa.org/en/felaindex/). Čia nuo lapkričio 9 d. iki sausio 12 d. visuomenė gali atiduoti savo balsą už jų akimis geriausią filmavimo lokaciją.

Daugiausiai balsų surinkusi vietovė, erdvė ar regionas bus skelbiamas 2021-ųjų Berlyno kino festivalio EFM metu. Be to, iš visų balsavusiųjų bus atrinktas vienas laimingasis, kuris laimės kelionę dviem į laimėjusią šalį bei filmavimo lokaciją.

EUFCN „Location Award“ apdovanojimai buvo įsteigti 2017 metais. Jų nugalėtojais yra tapę Giorlico miestas Vokietijoje (2017), Korfu sala ­– viena didžiausių Jonijos salyno salų, priklausančių Graikijai (2018) bei Kanarų salyne esanti El Hiero sala (2019).

Apdovanojimų komisiją sudaro penki kino industrijoje pripažinti profesionalai. Šiais metais komisijos nariais tapo Lori Balton (Lokacijų paieškos specialistė ir LMGI steigiančioji narė bei buvusi prezidentė), Valerio Caruso (Cineuropa vadovas), Matthijs Wouter Knol (EFM vadovas ir netrukus Europos filmų akademijos vadovas), Julian Newby (Boutique Editions Ltd. steigėjas ir redakcijos direktorius) bei Julie-Jeanne Regnault (EFAD –  European Film Agencies generaline sekretorė).

Savo balsą už Kauną galima atiduoti čia: www.cineuropa.org/en/felaindex

Kauno filmų biuro informacija

Nuotraukų autorius  – A. Silkinis.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content