Liepą šilumos kaina Kaune išliko mažiausia Lietuvoje

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) paskelbtais duomenimis, šių metų liepą centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Kaune išliko mažiausia Lietuvoje.

Liepą Lietuvoje mažiausiai už šilumą moka AB „Kauno energija“ aptarnaujami vartotojai – 2,63 ct/kWh su PVM. Palyginus su 2019 m. liepos mėn., kaina sumažėjo 29,49 proc.

Palyginus šio mėnesio šilumos kainą su buvusia aukščiausia (2012 metų liepą ji buvo 9,82 ct/kWh su PVM), šių metų liepą ji tapo net 73,25 proc. mažesnė! Dabar ji sudaro tik 2,63 ct/kWh su PVM.

Šilumos kaina Kaune jau trys mėnesiai iš eilės yra mažiausia Lietuvoje ir tikėtina, kad kurį laiką tokia ir išliks. Maža šilumos kaina išliks ne tik dėl sumažėjusių kuro kainų, bet ir dėl to, kad AB „Kauno energija“ nebepirks gamybos rezervavimo paslaugos iš Kauno termofikacijos elektrinės. Taip per 2020 metus bendrovė Kauno, Kauno rajono ir Jurbarko vartotojams sutaupys dar 1,6 mln. eurų.

Šilumos kainos mažėjimą jau kuris laikas iš esmės lemia sumažėjusi biokuro kaina bei dėl išaugusios konkurencijos tarp nepriklausomų šilumos gamintojų sumažėjusi aukcione parduodamos šilumos kaina.

Primename, jog ne šildymo sezono metu centralizuotai tiekiama šiluma naudojama karštam vandeniui ruošti.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content